Nöje

Reseguide: 6 favoriter du inte får missa i Amsterdam

Metro Modes personliga favoriter från Amsterdam!

De kas Amsterdam
De Kas
I ett åtta meter högt växthus kan du avnjuta en gastronomisk matupplevelse utöver det vanliga. Alla råvaror är närproducerade från deras egna odlingar och menyn baseras på vad som finns tillgängligt. Vill du lyxa till det lite extra går det att boka deras chefs table som har plats för två till fyra personer, eller varför inte deras vackra trädgårdsrum som står uppdukat för tjugo personer eller fler. De Kas är ett måste om du besöker Amsterdam, särskilt under vår och sommar.
Mer information om De Kas hittar du här!

Shopping
P.C Hooftstraat är inte lång men här finns alla lyxmärken som bland andra Chanel, Prada, Dior, Hermés och Gucci samlade på en och samma gata. Och är lyxshopping inget för dig kan du ta cykeln till Negen Straatjes (de nio gatorna) där du hittar mysiga vintage-affärer, caféer och andra härliga små butiker.

amsterdam Door 74
Door 74
Bakom en diskret dörr på Reguliersdwarsstraat 74I döljer sig Door 74. Egentligen behöver man göra en reservation i god tid då det här stället är attraktivt men jag hade tur som blev insläppt ändå. I sann intim Great Gatsby-anda beställer jag och vännerna en varsin ”Somewhere over the Mountain”. Drinken serveras i något som påminner om en liten skål och innehåller bland annat mango, citron, champagne och rom. Ett stort plus är den trevliga personalen samt att man får önska låtar och stå på bardisken.
Mer information om Door 74 hittar du här!
Foto: Door 74/Paul vd Linde

Generator Hostel Amsterdam
Generator Hostel Amsterdam
Generator Hostel Amsterdam
Generator Amsterdam är ett prisvärt alternativ för den som vill lägga pengar på annat som exempelvis mat och shopping. Detta snygga och designinredda hostel är beläget i Amsterdams up-and-coming-område Oosterpark. Rummen är enkla, stilrena och har panorama fönster från golv till tak. Om det är något jag kan sakna är det en tv, annars finns det man kan tänkas behöva för en eller flera nätter. När hungern faller in finns det ett café, en restaurang och en riktigt snygg bar – dessutom har Generator Amsterdam en nattklubb i källaren vissa kvällar. Priset för ett dubbelrum per natt är cirka 785 kronor.
Mer information om Generator Hostel hittar du här!

Hiding in plain sight
Hiding in plain sight
HPS har fått en rad stora och fina utmärkelser av bland andra The Sunday Times, Esuire, Marie Claire och alla är eniga – detta är en av världens bästa cocktailbar. Denna eleganta och sofistikerade bar lever upp till namnet. Dov belysning med tända ljus, goda cocktails, sköna soffor och härlig stimmig miljö är att man stannar länge.
Mer information om Hiding in plain sight hittar du här!

Amsterdam Terpentijn
Terpentijn
Trevlig och mysig restaurang med bra atmosfär. Enkel meny med asiatisk touch till ett rimligt pris. Presentationen av maträtterna är inte särskilt kreativ däremot är portionerna stora och maten smakar gott. Glad och uppmärksam personal också vilket höjer betyget.
Mer information om Terpentijn hittar du här!
Foto: yourlittleblackbook.me

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!