Nöje

Reseguide till Paris: Tess Montgomerys favoriter i stan

tess montgomery paris guide
Metro Modes grymma bloggare Tess Montgomery älskar kärlekens stad, Paris. Här finns allt du kan önska, ifrån världens godaste kaffe och söta macarons till lyxig shopping och mäktig arkitektur. Här kommer Tess Montgomerys 14 personliga favoriter.

paris hotell tess montgomery paris huide
Vi bodde på
Hotell Relais Vieux Paris i 6e distriktet nära Notre Dame. Ett väldigt blommigt litet boutique hotell med charmig service och väldigt bra läge. Ni kan läsa mer om hotellet här.

les deux magots

Vi åt på

Les Bouquinistes, en liten men stylish restaurang precis vid floden. Vi valde avsmakningsmenyn och den var lätt mathöjdpunkten på vår resa. Läs mer om Les Bouqunistes här.

L’affable – God mat, trevlig service och de lyckades fixa fram ett bord till oss trots att det var problem med vår bokning. Lite mindre fancy än Les Bouqunistes, men med väldigt trevlig stämning och majoriteten av gästerna pratade franska.

Les Deux Magots – Om ni är i området så är Les Deux Magots för lunch nästan ett måste. En lite snobbig fransk restaurang som bjuder på goda omeletter och väldigt bra people watching. Läs mer om Les Deux Magots här.

baece3c6b3562bb7098029d5ce3e3123_980x0_c_85_ns_v4

Vi fikade

På Un Dimanche á Paris, som är ett café, en butik och mittemellan kan man se hur de gör alla sina fantastiska bakverk och chokladkreationer. Ligger undangömt i en gränd i latin Quarters. Inte billigt, men värt ett besök ändå. Läs mer om Un Dimanche á Paris här.

Café de Flore -Ett typiskt franska café ett par dörrar ner från Les Deux Margots. Här kan man se vart restauranger som Riche i Stockholm har tagit sin inspiration från. Perfekt ställe att ta en kaffe med en tjejkompis och skvallra en stund.

suite 341

Vi shoppade
SUITE. 341 i Marais. Hela distriktet runt denna butik är fylld med designershoppar och favoriterna är Maje, Sandro, Les Petites och Clauide Pierlot.

ananas drinkar paris

Vi drinkade
På Bar 8 på The Mandarin Oriental i deras vinterträdgård. Svindyra drinkar, men de är massiva och väldigt goda, så värt det för upplevelsen (men man kanske inte vill ha en helkväll bara där). Läs mer om Bar 8 här.

pasris katakomber doskalle

Vi sightseeade
I Paris Catacombs. De gamla tunnlarna under Paris som gick från kyrkogård till skelettmuseum. Väldigt häftigt, men en smula läskigt med. Kön kan vara väldigt lång för att komma in, så ta med någonting att äta och kanske en kortlek… Läs mer om The Catacombs här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!