Nöje

Rihanna är officiellt miljardär – och den rikaste kvinnliga artisten

Artisten Rihanna är nu officiellt miljardär. Och även om den platinumsäljande artisten tjänat stora pengar på sin musik så är det hennes sminkmärke som dragit in de största summorna!

Foto: Instagram @fentybeauty

Under onsdagen rapporterade Forbes om att artisten nu har en förmögenhet på 1,7 miljarder dollar. Detta gör henne till den rikaste kvinnliga artisten i världen. Trots att hon tjänat stora pengar på platinumsäljande album kommer dock den största delen av förmögenheten från hennes sminkmärke, Fenty Beauty, som lanserades 2017.

Arbetar inkluderande för olika hudfärger

Märket har genererat mer pengar än de andra stora kändismärkena inom smink, som bland annat Kylie Jenners Kylie Cosmetics och Kim Kardashians KKW Beauty. Den stora framgången har enligt många handlat om att märket arbetar inkluderande, och att produkterna är anpassade för att fungera för olika hudfärger. Rihanna har själv varit tydlig med att märket ska ha produkter som inkluderar alla typer av hudfärger.

Officiellt dollarmiljardär

Hon har också haft stor framgång med andra märken, Savage x Fenty, som lanserade en underklädeslinje 2018 har sålt stort och likaså Fenty Skin som är det nyaste tillskottet. Rihanna är alltså god för nästan 15 miljarder svenska kronor och ingår nu officiellt i affärsmagasinet Forbes dollarmiljardärsklubb. Bland kvinnor i hela underhållningsvärlden är det endast Oprah Winfrey som är rikare.

Läs även:

Här är de 15 bästa produkterna från Fenty Beauty!

Källa: Forbes

Foto: Instagram @fentybeauty

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!