Nöje

Robbie Williams – sex, droger, och hitlåten som förändrade allt

I Netflix nya dokumentärserie Robbie Williams får vi ta del av aldrig tidigare visat material från popstjärnans liv och karriär – inklusive vad som faktiskt utspelade sig bakom kulisserna under några av de mest dramatiska perioderna av hans liv.

Foto: Netflix

Robbie Williams var endast sexton år när han gick med i Take That, ett av 90-talets mest kända pojkband. Fem år senare lämnade sångaren popgruppen för att istället bli soloartist, och trots att förväntningarna på hans nya karriär var låga fick han flera stora hits. Idag räknas Williams till en av sin generations mest framgångsrika och karismatiska artister – men vägen till framgång har varit långt ifrån spikrak.

Lämnade Take That på grund av missbruk

Under sin tid i Take That missbrukade Williams både droger och alkohol, något som han berättar öppenhjärtigt om i den nya dokumentären:

“Jag tog allt jag kunde få tag på”, säger han. “Ecstasy, kokain, dricka – jag dricker bokstavligt talat en flaska vodka varje kväll innan jag går till repen. Så det händer… det händer varje kväll.”

När Williams blev intervjuad på festivalen Glastonbury och synbart hade tappat en tand började även hans managers tröttna på beteendet:

“Jag blev tillsagd, ‘Det är inte så här man beter sig i ett pojkband'”, säger Williams. “Känslan av att jag inte var redo eller kapabel att uppfylla rollen som jag fått var påtaglig.”

William lyckades inte lösa sina problem. Istället resulterade missbruket i att han tog farväl av den framgångsrika popgruppen:

“En dag kom jag in på repetitionerna och vid lunchen sa de, ‘Rob vi måste ha ett bandmöte’. Jag sa till killarna att jag helt enkelt inte kunde vara där längre”, minns Williams.

Förslaget att de andra medlemmarna – Gary Barlow, Howard Donald, Mark Owen och Jason Orange – skulle fortsätta som en kvartett lades fram och godkändes, och Williams lämnade bandet.

Dumpade Geri Halliwell efter kommentar från fotograf

Sommaren 2000 var Robbie Williams i ett förhållande med Geri Halliwell, en period som han ser tillbaka på med värme. Förhållandet gick dock snett under en semester i södra Frankrike:

“Vart vi är gick var paparazzis där innan vi kom dit”, säger Williams.

Vid ett tillfälle sa en av fotograferna att de var där eftersom Spice Girls-medlemmen hade ringt dem – något som ledde till att Williams avslutade relationen.

“Idag tror jag inte att det stämde över huvud taget, men just då trodde jag på det”, säger han. “Det visar vilken effekt kändisskapet kan ha på ditt psyke, när du inte litar på någon.”

Hade sex med sin knarklangare innan han träffade Ayda Field

2006 försökte Williams vänner para ihop honom med skådespelerskan Ayda Field, känd från Våra bästa år. Detta gick mindre bra då artisten var långt ifrån redo för ett förhållande:

“[Ayda] kom hem till mig efter att ha varit på en fest, jag hade precis sagt hejdå till min knarklangare som jag brukade ha sex med under den perioden”, säger han. “Jag tänkte: ‘Det här funkar inte. Det är bäst att jag tar henne tillbaka till den där festen hon precis varit på.'”

Trots en något skakig början blev Williams och Field ett par. Men när stjärnans missbruk ledde till att han tvingades skriva in sig på rehab fick deras kärlekshistoria ett abrupt slut – något som Field berättar om i dokumentären:

“Han sa, ‘Jag kan inte ha en relation, jag måste bli bättre och det kan jag inte bli det med dig. Jag måste göra slut med dig”, säger hon. “Och jag sa att jag förstod det, för jag såg att han inte mådde bra.”

Robbie och Ayda hittade till slut tillbaka till varandra. De gifte sig i 2010 i Kalifornien och har idag fyra barn tillsammans.

Foto: Instagram @robbiewilliams

“Angels” räddade hans karriär

Efter avhoppet från Take That 1995 tog det sin tid innan Williams solokarriär kom igång – och vid en tidpunkt verkade det som om den aldrig skulle ta fart:

“Bildligt talat höll min karriär på att falla av en klippa”, berättar Williams. “Jag hade fått flera chanser med singlar, det skulle ingen tillåta idag. Ett meddelande skickas runt på skivbolaget: De tänker ge mig kicken. Det ser ut som att detta är slutet för [mig]. Men jag hade något speciellt i bakfickan.”

Detta “något” var låten “Angels”, som släpptes 1997 och skulle komma att bli sångarens största hit någonsin. Låten är 90-talets 34:e bäst säljande singel och på 2005 års Brit awards utsågs den till den bästa låten som kommit ut under de senaste 25 åren.

Förutom “Angels” har Williams och hans låtskrivar-partner, Guy Chambers skrivit, flera stora hits – däribland “Let Me Entertain You”, “Millennium”, “No Regrets”, “Feel” och “Rock DJ”.

Robbie Williams | Officiell Trailer | Netflix

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!