Nöje

Rullstol och benprotes – Nu kommer Barbie äntligen i ännu fler varianter

Vi är alla olika! Det är något som är viktigt att förstå och acceptera redan från att vi är små. Nu släpps nya varianter av Barbie och vi älskar hur olika de ser ut. 

Foto: Mattel

Blonda, smala och alla i samma hudton, så såg nog de flesta Barbie-dockorna ut när vi var yngre. Men med tiden insåg företaget Mattel att vi alla ser olika ut och att även dockorna vi leker med därför bör ha olika utseenden. Idag finns det både blondiner och brunetter, olika hudtoner samt kurviga och smala dockor i Barbie Fashionista kollektionen och nu i februari tyckte företaget att det var dags för ännu fler nya varianter. Det senaste tillskottet blir dockor med flätat hår, nya kroppstyper och det som vi alla väntat på… funktionsnedsättningar. I juni kommer äntligen den första Barbie-dockan som sitter i rullstol och även en docka med benprotes.

– Det blir fler olika kroppsformer, bland annat en Barbie med mindre bröst och mindre midja. En rullstol eller en docka i rullstol var en av de mest efterfrågade dockorna från våra kunder och det är viktigt för oss att lyssna på kunderna, säger Kim Culmone, chef för Mattles Barbie-design till Teen Vogue.

Källa: Teen Vogue

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!