Nöje

Russel Brand anklagas för våldtäkt av flera kvinnor

En ny granskning utförd av brittiska The Times och Channel 4 visar att skådespelaren och komikern Russel Brand har anklagats för att ha utsatt ett flertal kvinnor för våldtäkt och sexuella övergrepp på 00- och 2010-talet.

Foto: Shutterstock

Sammanlagt har fyra kvinnor anklagat Russel Brand för sexuella övergrepp som ska ha begåtts mellan 2006 och 2013. En av kvinnorna hade en tre månader lång relation med Brand 2006, då han var 30 år och hon endast sexton.

Uppmanades att ljuga för sina föräldrar

Enligt kvinnan bjöd Brand ut henne på en dejt efter att de stött på varandra på stan. Skådespelaren verkade inte ha något emot att hon var sexton år – tvärtom bad han henne bekräfta sin ålder under deras första dejt och kallade henne sedan för “barnet” under förhållandets gång.

Kvinnan har beskrivit Brands uppförande som kontrollerande, samt sexuellt och känslomässigt kränkande. Hon hävdar att han skickade en bil till hennes gymnasieskola för att hämta henne från lektioner och sa till henne att spara hans namn som “Carly” i sin telefon för att förhindra att hennes föräldrar upptäckte relationen. Dessutom ska han ha gett henne olika “manus” att använda när hon ljög för sina föräldrar, samt uppmanat henne att dölja förhållandet för sina vänner.

Ett annat offer, Jordan Martin, har tidigare påstått att stjärnan förgrep sig på henne sexuellt samt misshandlade henne fysiskt och känslomässigt under deras sex månader långa relation 2007. Martin, som riktade anklagelserna mot Brand i en bok publicerad 2014, har tackat nej till att låta sig intervjuas av The Times reportrar men säger att hon står fast vid sina tidigare påståenden.

En annan kvinna hävdar att Brand våldtog henne mot en vägg när de befann sig i hans hem i Los Angeles 2012. Hon har berättat att hon behandlades i ett center för våldtäktsoffer senare samma dag, och sedan gick i terapi där under de följande fem månaderna. The Times har tagit del av dokument som visar att kvinnan övervägde att anmäla Brand efter händelsen men i slutändan bestämde sig för att låta bli.

Hotade med rättsliga åtgärder

Den fjärde kvinnan hävdar att Brand försökte förgripa sig på henne 2013. Hon och komikern ska ha träffats på ett möte för anonyma alkoholister för att sedan börja jobba tillsammans. Enligt henne befann sig de två i hennes hem i Los Angeles när Brand höll fast henne medan han försökte klä av henne. Hon ska då ha skrikit åt honom: “Vad gör du, snälla sluta, du är min vän”.

Kvinnan säger att Brand slutade efter en stund och då började skrika på henne och säga att hon hade fått sparken. Ett flertal år senare ska kvinnan ha pratat med någon som varit inblandad i ett projekt med Brand och befunnit sig utanför huset när händelsen inträffade. Han ska då ha bett om ursäkt för att inte ha ingripit, och sagt: “Jag hörde att du skrek” och: “Vi var alla så rädda för honom”.

Senare ska Brand ha hotat att ta till rättsliga åtgärder om ifall hon skulle dela med sig av anklagelserna. Kvinnan menar att hon lät bli att anmäla Brand eftersom hon var rädd att det skulle påverka hennes karriär negativt.

Nekar till anklagelserna

Brand nekar till anklagelserna som riktats mot honom. I en video som publicerades på Instagram i helgen sa komikern att han alla hans relationer alltid skett i totalt samförstånd:

“När jag jobbade i filmbranschen, och som jag har skrivit mycket om i mina böcker, var jag väldigt, väldigt promiskuös. Under den perioden skedde mina relationer absolut alltid i samförstånd.”

Samtidigt skriver The Independent att brittisk polis har tagit emot en ny anmälan om ett påstått övergrepp som ska ha ägt rum i Soho, London, 2003. Enligt tidningen har myndigheten bekräftat att man har varit “i kontakt” med en kvinna som rapporterade händelsen kort efter artikelns publicering.

“Vi fortsätter att uppmuntra alla som tror sig ha varit offer för sexuella övergrepp, oavsett hur länge sedan det inträffade, att kontakta oss”, säger de i ett uttalande.

Under måndagen bekräftade Brands team att man har ställt in de resterande showerna i hans pågående turné. Dessutom har The Independent tidigare rapporterat att komikerns agentur, Tavistock Wood, har brutit sitt samarbete med honom.

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!