Nöje

Ryggmärgsskadade bruden överraskade alla – gick på sin bröllopsdag

Bröllop är alltid känslosamma och det är inte direkt ovanligt att folk gråter när brudparet kommer in i kyrkan. När Jaquie Goncher kom in i kyrkan för att gifta sig med Andy Goncher kunde ingen hålla tårarna borta. Anledningen? Hon hade nämligen inte kunnat gå på åtta år.

forlamad-ryggmargskadad-kvinna-gar-pa-sitt-brollop-spuffFoto:lovestoriesbyus.com

Jaquie var 17 år när hon bröt nacken efter att ha dykt ner i sin kompis pool. Hennes ryggmärg skadades och hon blev förlamad från nacken och neråt. Läkarna trodde att hon inte skulle kunna gå igen. Mot alla odds kunde bara sex månader efter sin olycka röra på benen och stå upp en kort stund. Trots det har hon de senaste åtta åren för det mesta fått lita på sin rullstol.

När hon och Andy förlovade sig i April 2015 hade Jaquie återhämtat sig så mycket så hon kunde gå runt hemma i huset genom att stödja sig mot väggarna. Hon kunde inte gå längre sträckor på grund av hennes låga blodtryck. Hennes blodtryck kunde bara bli högre om hon började röra på sig. Hon bestämde sig för att hon skulle kunna gå och stå på hennes bröllopsdag.

– Du vill känna dig som allra vackrast på din bröllopsdag, alla tittar på dig. Jag menar inte att man inte kan vara vacker i en rullstol. Jag tror man kan vara ett riktigt “bombshell” i rullstol, men jag vill inte bli definierad av min stol. Jag ville vara normal igen, säger Jaquie till Cosmopolitan.

forlamad-ryggmargskadad-kvinna-gar-pa-sitt-brollop-1 Foto:lovestoriesbyus.com

Den 22 maj 2016 var det äntligen dags för bröllopsdagen. När hon kom in i kyrkan med sin mamma och morfar vid sin sida var ingen förvånad att se henne i en rullstol. Tills allas förvåning reste hon sig från sin rullstol och gick längs med altargången till sin rörda brudgum.

Åtta år efter olyckan kunde hon stå igenom hela bröllopsceremonin och den mesta delen av bröllopsfesten. Deras första dans tillsammans som ett gift par blev också deras första dans någonsin.
–  Det har varit så känslosamt, ibland förstår jag inte hur mirakulöst det är att jag går, säger hon till Cosmopolitan.

Nu efter bröllopet kommer hon fortsätta att öva på att gå, med målet att inte behöva vara beroende av sin rullstol.

Källa: Bored Panda

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!