Nöje

Så avslöjar era sms-vanor om du och din partner har en hälsosam relation

Det är inte bara hur du och din partner interagerar i verkliga livet som avgör hur bra ert förhållande är  – sättet ni smsar på har också en betydande roll, enligt en studie.

Foto: Pexels

I studien, som publicerades i Computers in Human Behavior, analyserades en enkät som fyllts i av 205 personer i åldrarna 18 till 29 där forskarna kollade på relationsstatus, vanor och tillfredsställelse. Här är tre av studiens främsta lärdomar kring hälsosamma sms-vanor för dig som är i en relation:

1. Ni smsar varandra lika ofta (och ungefär lika mycket)
Du vet känslan när du har skrivit ett långa textstycke i ett sms och allt du får till svar är en kort, avhuggen mening (någon timme senare). Känslan av att vara en belastning är aldrig rolig, speciellt inte om du känner så gentemot din partner. Det kommer såklart tillfällen då du vill prata mer än din andra hälft, men i ett hälsosamt förhållande är ni båda bra på att hålla igång sms-samtalen när ni är ifrån varandra.

2. Ni initierar sms-konversationerna lika ofta
Det handlar inte bara om hur ofta och långa svar ni skickar till varandra, utan också vem som inleder konversationerna. Du ska inte behöva tänka att “jag skrev först de tre senaste gångerna, så nu är det hens tur”. I ett balanserat förhållande är ni båda mån om att smsa varandra.

3. Ni smsar varandra bara för att prata lite
Det tredje tecknet på att du och din partner har en hälsosam relation är att ni båda får regelbundna infall att bara skriva något till den andra – utan att egentligen ha något särskilt att säga.

Om det känns som om du och din partner inte riktigt lever upp till de här punkterna så ska du såklart inte misströsta, det är riktlinjer som bör tas med en nypa salt. Alla förhållanden är olika och det är bara du och din partner som vet vad som funkar för er. Om du tycker att det alltid är du som tar kontakt när ni inte ses – ta upp det med din partner! Med rak kommunikation kommer ni långt.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!