Nöje

Så blir du bättre på bild – varje gång!

Har du också svårt att få till det när du blir fotad? Eller gömmer du dig när kameralinsen åker fram? Då är det här bildspelet något för dig. Modellen Chanel Forsström vet hur du blir snyggare på bild! 

Foto: Instagram @chanelforsstrom

Nedan listar vi hennes 6 bästa tips för att rocka blixten.

Ljuset

Ljuset

Ljuset är A och O. Visst kan man alltid korrigera med lite ljusstyrka och ett filter, men ett riktigt fint ljus är svårslaget då det minimerar risken för konstiga skuggor, mörka ringar och tråkiga färger. Låt fotografen alltid ha solen i ryggen och höj upp ansiktet och blicken en aningen mot ljuset.

Nästa bild
Rätt vinkel

Rätt vinkel

Öva vinklar i spegeln. Alla har vi en favoritvinkel som man känner sig finast i och som framhäver ansiktsdragen på bästa sätt. Har du funderat över varför dina selfies oftast blir bättre än när någon annan knäpper bilden? Förmodligen för att du rättar kamerans höjd och placerar den strax ovanför ansiktet, samtidigt som du framhäver din bästa sida!

Nästa bild
Skippa mirrorfacet

Skippa mirrorfacet

Lättare sagt än gjort, och jag kämpar fortfarande! En plutmun må kännas helt rätt och upplevas som snyggt i badrumsspegeln, men jag tror vi alla kan enas om att det INTE är smickrande på bild. Slappna istället av och ha munnen lite halvöppen som att du är på väg att säga något, ett trick som används mycket bland modeller i branschen.

Nästa bild
Blicken

Blicken

En blick säger mer än du tror och som modell är det viktigt att förmedla en känsla med ögonen. Att “skratta med ögonen” kräver lite övning men när det väl sitter kan det förändra en hel bild. Försök undvika en trött och intetsägande blick men även en stirrig och hysterisk sådan. Jag brukar ofta blunda eller skaka om ansiktet emellanåt för att få en vaken och klar blick med ett avslappnat ansiktsuttryck. Tänk på något som hjälper dig att framkalla känslan du vill förmedla.

Nästa bild
Helkropp

Helkropp

När hela kroppen ska vara med på bild är det viktigt att ha rätt höjd på kameran. Om bilden fotograferas ovanifrån är risken stor att benen blir korta i relation till överkroppen och tas bilden för långt nedifrån kan benen hamna i för stort fokus och då blir istället överkroppen kort. Testa dig fram för att hitta den rätta vinkeln, mellan bröst- och lårhöjd tycker jag är ett bra riktmått. Och slutligen, glöm inte benens position: försök få till en smickrande form för just dina ben, antingen genom att gå eller höfta. Sitter jag ner försöker jag alltid få benen att se så långa ut som möjligt genom att sträcka ut dem sidleds med ena knät lite böjt så inte benen sitter ihop. ​

Nästa bild
Sist men inte minst, LE!

Sist men inte minst, LE!

Att se svalt snygg och sexig ut i all ära, men ett leende är alltid härligare, både för en själv och för åskådaren! Stort lycka till allihopa!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!