Nöje

Så blir du en organiserad person – en gång för alla!

“Det hade jag helt glömt bort! Jag kan inte hitta det någonstans! Jag hinner inte!” Känner du igen dig? Det är inte lätt att hålla reda på allting, men att vara organiserad är faktiskt lätt när du gör det kul. Här är tipsen som gör dig till en organiserad person – en gång för alla!

Foto Unsplash

Skriv ner
Har du ett möte inbokat, en träff med en kompis, ett mejl som måste skickas? Skriv ner allt, stora och små saker! Införskaffa en fin anteckningsbok som gör det roligt att plocka fram den, eller använd mobilens funktioner. Nu har du inga ursäkter att glömma! Att skriva att göra-listor är också ett bra sätt att hålla sig organiserad (och känslan att bocka av är ju också så härlig!).

Fake-deadline
Ett arbete som ska in om tio minuter och ett panikartat knappande på tangentbordet – vi har alla varit där någon gång (eller några gånger, ska vi kanske säga). Du lovar dig själv att du inte ska hamna i sista minuten igen, men så händer det återigen, och igen… Lösningen är att sätta en tidigare, fake-deadline. “Arbetet ska vara inne på tisdag klockan 10” – okej, måndag klockan 17 var det!

Involvera dina vänner
Det är lättare att hålla koll på saker och få dem gjorda med hjälp av andra. Vänner eller bekanta som påminner om möten, tillställningar, viktiga datum eller vad som helst, gör att du inte glömmer! 

Stressa ner
För att vara på topp och hålla reda på arbete och saker som måste göras, behöver du ibland också bara släppa allting. Läs en bok, ta en promenad ut ifrån kontoret, titta på ett serieavsnitt, drick en kopp te. Stressa ner, hämta energi, och kom sedan tillbaka med fulladdat batteri.

Sortera
Kategorisera och sortera enligt melodin att var sak har sin plats. Detta gäller alltifrån garderoben till skrivbordslådan. Strumpor i en låda, klänningar åt höger i garderoben, viktiga papper i en separat hög, alltid nycklarna på bänken i hallen, du fattar grejen. Det här gör det lättare att hitta saker och alltid vara en person med organisationen på topp.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!