Nöje

Så blir du bra på bild – 5 enkla tips!

Vi har väl alla en önskan om att lyckas vara sådär svalt fotogeniska när en kamera dyker upp. Med några enkla tips har du framtida bilder färdiga.

rosie huntington fotogeniskFoto: Rex
I en värld där vi ständigt omges av sociala medier och foton av oss snurrar runt online och i diverse fotoappar kan det vara skönt att ha lite fototricks att luta sig tillbaka emot. På det viset slipper du skämmas över den där ögonblicksbilden där du inte alls framställs från din bästa sida… Vi har samlat de bästa tricksen för att bli mer fotogenisk. Scrolla ner och lär dig ett knep eller två.

Harper's Bazaar 2nd annual 'Icons' Portfolio Party, New York, America - 16 Sep 2015
1. Lär känna och “äg” din look
Alla har vi en “bra sida” eller ett snyggt ansiktsdrag att framhäva lite extra. För att upptäcka dessa och öva fram hur du visar dem från din bästa sida är det bara att gå loss med mobilkameran och se vad som funkar, på så vis är du redo när nästa fototillfälle dyker upp och du kan inta din bästa pose och vinkel. Du vill däremot inte se exakt likadan ut på alla bilder och kommer inte heller ha möjligheten att alltid styra ifrån vilket håll bilden tas, så se till att öva in en liten repertoar av bra fotovinklar.

VARIOUS
2. Ljuset är allt
Att alltid fånga det bästa ljuset är ett jättebra knep för en lyckad bild! Det här tipset handlar mer om din omgivning än om dig, men det är ändå grymt viktigt att veta! Lite skuggiga områden när solen skiner är lämpliga eller det mjuka ljuset under skymning och gryning är bäst. Direkt solljus har en tendens att ge osmickrande skuggor under ögonen. Se gärna til att låta kameran snurra ett varv runtom för att se varifrån det blir bäst ljus och låt gärna ljuset blänka lite i ögonen för bästa effekt.

pose vinklar foto
3. Din kroppsform, pose och outfit ska gå hand i hand
Vi har alla olika stilar och kroppsformer. Se till att ha välsittande kläder som du känner dig snygg och bekväm i. När du har en bra självkänsla gör du dig alltid bättre på bild och får en automatiskt snyggare hållning. Tänk också på att olika plagg och siluetter kräver olika poser. Även i detta fall är det bara att prova dog fram framför spegeln för att hitta rätt.

Baby 2 Baby Gala, Los Angeles, America - 14 Nov 2015
4. Fokus på ögonen
Låt ögonen jobba när en bild ska tas. Att spänna musklerna lite lätt runt ögonen och tänka något glatt ger en mer intensiv blick än om du enbart låter mungiporna jobba. Öva dig fram för att undvika en kisande blick.

'I, ROBOT' FILM PREMIERE, LONDON, BRITAIN - 04 AUG 2004
5. Forcera inte en bild
Se till att ta bilder när du är faktiskt glad och i befinner dig i en naturlig, glad miljö. Det blir bara konstigt och krystat när du försöker tvinga dig själv att se glad ut, sådana situationer är bra att undvika. Känner du dig inte redo för att förevigas på bild är det lika bra att säga ifrån från början, de flesta förstår och respekterar detta utan att säga emot.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!