Nöje

Så blir vädret på midsommar enligt prognosen

Den kommande veckan ser ut att bjuda på mycket sol och höga temperaturer i stora delar av landet. Midsommar närmar sig också, och i TV4 avslöjar meterologen Peter Kondrup hur prognosen ser ut för den kommande högtiden.

Foto: Unsplash

Temperaturerna under veckan ser ut att komma upp i 27-28 grader, enligt meterologen Peter Kondrup, och det varma vädret kan stanna över midsommar. Breda prognoser visar att högtrycket hänger kvar in i nästa vecka, men det blir också svårare med väderprognosen efter det.

I TV4 visar Peter Kondrup hur han därför har använt sig av en amerikansk vädermodell med kurvor som kan förutspå hur vi kan fira midsommar i år. “Det är en modell som heter GFS och ger prognoser för vädret för hela världen. Den svänger väldigt mycket. Man gör fyra körningar per dygn och det kan skilja uppemot 18 grader mellan prognoserna”, säger han. Det innebär att det skulle kunna bli allt mellan 12 och 30 grader på midsommarafton. Det troligaste är dock att temperaturerna hamnar någonstans mittemellan, runt lite drygt 20 grader.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!