Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Så gör du din egen snaps till midsommar – 5 enkla recept

Det är faktiskt mycket enklare än man kan tro att smaksätta sin egen snaps! Dessa recept är perfekta till midsommarfirandet.

snaps-midsommar-puffFoto: Unsplash

Hemmagjord snaps på midsommarbordet brukar bli en riktig succé och du kommer få mängder av komplimanger om hur huslig du är – fastän det var enklare att göra än både köttbullar och sill! Vi listar fem goda, annorlunda och enkla snapsar som du kan göra redan idag och låta stå och dra sig tills det är dags för midsommarfest.

Vaniljsnaps

Vaniljsnaps

Ingredienser:
70 cl vodka
2 msk strösocker
2 st färsk vaniljstång

Gör så här:
– Fyll vodkan i flaska eller karaff.
– Rör ner sockret.
– Dela den ena vaniljstången på mitten, på längden. Låt den andra vara hel.
– Lägg i vaniljstängerna o flaskan.
– Skaka och låt stå i 1 vecka.

Foto: Rex Features

Nästa bild
Flädersnaps

Flädersnaps

Ingredienser:
5 fläderblommor, färska eller torkade
70 cl brännvin special
1 tsk socker (valfritt)

Gör så här:
– Plocka fina fläderblommor.
– Lägg fläderblommorna i en glasburk eller flaska.
– Häll på halva flaskan brännvin special så att blommorna täcks.
– Låt detta stå och dra 3 dagar. Vänd på burken då och då.
– När blandningen hunnit bli gul i färgen och doftar mycket av flädern ska du ta upp eller sila bort fläderblommorna.
– Späd sedan med resten av ditt brännvin till önskad smak.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Rabarbersnaps

Rabarbersnaps

Ingredienser:
6 rabarberstjälkar
1 bit färsk ingefära – stor som en vindruva
2 sockerbitar
70 cl vodka

Du behöver också en syltburk eller flaska med stor öppning.

Gör så här:
– Skölj rabarbern och skär bort ev fula bitar. Skala inte, färgen sitter nämligen i skalet!
– Skiva rabarbern i 2 cm stora bitar och skala ingefärsbiten.
– Lägg allt i en burk eller en flaska med tätslutande lock tillsammans med sockerbitarna.
– Häll på vodka så det täcker.
– Låt stå i kylskåp minst en vecka, gärna längre. Skaka burken en gång per dag.
Sila bort rabarbern och filtrera spriten genom kaffefilter.
Tillsätt mer brännvin eller späd ut med vatten till önskad smak

Foto: Unsplash

Nästa bild
Björnbärssnaps med mynta

Björnbärssnaps med mynta

Ingredienser:
2 dl björnbär
1 msk torkad pepparmynta eller en stjälk färsk
1,5 msk torkad grönmynta eller två stjälkar färsk
50 cl vodka


Gör så här:
Blanda bär, örter och brännvin i en flaska. Skaka någon gång varje dag och låt den dra i tre dygn. Sila.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Citronsnaps

Citronsnaps

Ingredienser:
70 cl vodka
1 citron, skalet av
0.5 tsk socker

Gör så här:
– Skala citronen med potatisskalare, försök få med så lite vitt som möjligt.
– Lägg ner skalen i vodkan, lägg i strösockret, sätt på korken och vänd upp och ner några gånger.
– Ställ i kylskåpet över natten. Vänd några gånger till och sen är den färdig.
– Det gör inget om citronskalen ligger kvar, det blir inte beskt av det.

Foto: Unsplash

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!