Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Så enkelt gör du hemgjorda chokladskålar – av ballonger

Servera helgens dessert i kreativa chokladskålar som du enkelt fixar på ett kick. Allt du behöver är vattenbalonger (eller vanliga) och choklad.

Chokladskal

Här visar vi steg för steg hur du går tillväga för att göra chokladskålar.

Chokladskal

1. Blås eller pumpa upp lagom stora ballonger. Anledningen till att vattenballonger passar bättre är för att de är mindre i storleken men även för att de lättare lossnar från chokladen.

Chokladskal

2. smält choklad över ett vattenbad och låt svalna något innan du doppar ballongen.

Chokladskal

3. Klicka ut en dutt med choklad på ett bakplåtspapper och doppa sedan ballongen i chokladskålen och placera på dutten som kommer att agera fot åt skålen.

Chokladskal

4. Placera ballongerna på en plåt och låt torka helt i rumstemperatur.

Chokladskal

5. Stick ett hål i ballongen och peta sedan ur resterna. Nu är chokladskålarna klar.

Chokladskal

Nu är det bara att fylla skålen med allt ifrån glass till fruktsallad eller varför inte pannacotta?

Foto & källa: Cassandra Lundgren & YouTube

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!