Nöje

Så enkelt kan du få förmåner på flyget

Ska du ut och flyga snart? Då ska du fortsätta läsa – här avslöjar en flygvärdinna nämligen vad du kan göra för att få massor av olika förmåner under flygresan!

Foto: Shutterstock

Om du inte är en blyg viol så finns det en hel del förmåner som du kan få under flygresan, bara du frågar! Här berättar en anonym flygvärdinna med tio års erfarenhet i branschen om olika förmåner som du kan få ombord, enligt The Sun.

1. Ja, du kan få se förarkabinen

Vad krävs för att man ska få titta in i förarkabinen? Svaret är att det oftast bara gäller att fråga – även om du inte har ditt barn med dig.

“Vi vet att många personer som ber om att få se förarkabinen med sina barn bara använder barnen som undanflykt för att själva få en titt. Det är okej”, berättar flygvärdinnan.

Hon tillägger att det är upp till piloten huruvida de väljer att visa förarkabinen eller ej, men generellt sett så säger de ja. Håll dock i åtanke att detta är något som av säkerhetsskäl endast går att göra när planet står på fast mark:

“Men det betyder också att du kan få ta en bild i pilotens säte och vissa låter dig till och med prova deras hatt. Så det finns några fördelar med att det görs innan flyget lyfter.”

2. Säg till om det är din födelsedag

Flyger du på din födelsedag? Berätta det för kabinpersonalen så kan du få en överraskning!

“Även om vi inte kan tända ljus ombord så är vi inte sämre än att några personer ur personalen kan sjunga ‘Ha den äran'”, berättar flygvärdinnan. “Det är inte direkt TGI Fridays-upplevelsen med en stor tårtbit, men vi kommer göra det vi kan med det som finns ombord, allt du behöver göra är att berätta det för oss så fixar vi det vi kan.”

3. … eller om du är på smekmånad

Ovanstående gäller även om du befinner dig på din smekmånad eller dylikt.

“Det är upp till oss, men vi kan ge dig en uppgradering eller gratis grejer – återigen så gäller det bara att säga till. Det bästa är att säga till redan när du checkar in, eftersom personalen där är ansvarig för sittplatser. Om de vet att du reser av en särskild anledning så är det de som är bäst rustade att ge dig en uppgradering om det finns plats i första klass.”

Flygvärdinnan påpekar dock att det aldrig skadar att berätta om din speciella resa för kabinpersonalen, “ifall de skulle känna sig mer generösa än andra”.

Hon menar även att personalen, förutom en uppgradering, kan bjuda på champagne eller något annat som gör att resan känns mer glamourös. Anledningen?

“Den typen av gester hamnar ofta på sociala medier, så det är positivt för flygbolaget eftersom det får oss att se bra ut.”

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!