Nöje

Så ersätter ni social distansering med socialisering på distans påsken 2021

Påsken 2021 kommer sannolikt vara mer lik förra året än hur firandet brukar se ut i vanliga fall. Men känner din familj och vänner inte för att lägga ner påsken helt? Vi har nedan samlat fyra tips på hur ni gör för att ersätta social distansering med socialisering på distans.

Foto: Instagram @paolaalberd / @bernablbeey

Påsken är vanligtvis en högtid då vänner och familj samlas för att vara tillsammans och laga god mat och spela spel. Men i år kommer tyvärr högtiden inte kunna se likadan ut för de allra flesta av oss. Nedan har vi satt ihop en helkväll som ni alla kan njuta av på distans genom något av följande program: Hangout, FaceTime, Skype, Teams, Zoom eller Microsoft Teams.

1. Skicka ut en inbjudan till alla gäster

Låt säga att du tar på dig att planera påsken; börja då med att skicka ut ett mail till släkt och vänner och bjud in alla till påskfirandet på distans via ditt utvalda program. Då kan alla gäster (även de äldre) i lugn och ro ladda ner allt tekniskt som behövs för att fira tillsammans på distans.

2. Skapa en middagsmeny som ni äter tillsammans

Även om ni inte firar i samma rum kan ni fortfarande äta samma mat tillsammans, på distans. Så skicka ut en påskmeny som alla ska laga, det kan bli ett roligt sätt att visa upp vem som gjorde det finaste upplägget av maten. Bestäm även vilken tid alla ska vara samlade, varför inte börja med en gemensam fördrink?

3. Välj ut en lekledare som håller i kvällens lekar

Att fira påsk på distans hindrar er inte från att köra en helkväll med lekar! Låt lekledaren skicka ut vilka artiklar som behövs hos varje person inför lekarna. Ska ni till exempel köra “Funny Bunny” ber ni alla köpa hem en påse med marsmallows, och sen kan alla på distans pressa in godiset i munnen och tävla om vem som klarar flest. Det går lika bra med charader och musikquiz!

4. Planera ett tema för middagen

Eftersom att ni inte ses fysiskt kan det kännas extra viktigt med detaljer som skapar en starkare gemenskap. Bestäm att ni alla bär någonting gult eller rött, som en rolig hatt eller slips. Ni kan alla duka i samma färgtema och skapa en härlig touch på hela kvällen.

Läs även: 10 enkla och härliga saker att lägga i påskägget

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!