Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Så får du bort sminkfläckar från dina kläder

Att få en sminkfläck på ett älskat klädesplagg behöver inte betyda att det är förstört. Här är 5 tips på hur du får bort de värsta sminkfläckarna.

Foto: Unsplash

Alla som någon gång tagit på sig en vit tröja efter att man glömt fixera sin foundation vet hur förödande det kan vara. För alla er som mot förmodan inte har varit i den situationen så kan vi berätta att din vita tröja inte längre är vit utan fått en härlig beige krage. Med andra ord, inte en sån trevlig upplevelse.

Har du fått en sminkfläck på dina kläder är det lätt att tänka att plagget är förstört och att det är dags att säga farväl. Det betyder faktiskt inte alls det, utan de är rätt lätta att få bort. Bara du vet hur du ska göra.

Eyeliner

Eyeliner

Skölj insidan av plagget i vatten, spreja sedan fläcken med hårsprej. Låt det sitta i en timme. Borsta sedan fläcken med en tandborste, då löses fläcken upp. Tvätta sen plagget som vanligt.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Rouge

Rouge

Gör en smet av diskmedel och bakpulver, lägg på smeten på fläcken med en ren sminkborste. Borste fläcken med borsten och låt sitta i 15 minuter. Tvätta sedan plagget som vanligt.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Brun utan sol

Brun utan sol

Vem har inte, någon gång, fått bus-fläckar på sina lakan eller kläder. Skölj först det drabbade området med kallt vatten. Ta sen en svamp med diskmedel och gnugga på fläcken både på insidan och utsidan. Då löses oljan i krämen upp och blir lättare att få bort. Vill du få bort de orangea tonerna kan du använda väteperoxid eller sårtvätt. Testa dock på ett ställe där det inte syns och se om tyget klarar det.

Foto: All over press

Nästa bild
Läppstift

Läppstift

Spreja din läppstiftsfläck med hårsprej och låt det sitta i ungefär 10 minuter. Sen baddar du med en svamp och sen tvättar du den som vanligt. Om plagget endast får kemtvättas så kan du testa att sätta en bit tejp över fläcken och dutta försiktigt över den. Då kan läppstiftsfärgen fastna på tejpbiten.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Foundation

Foundation

Om du använder en flytande foundation så tränger den snabbt ner i tyget. Så har du fått en sån här fläck kan det vara bra att agera snabbt. Du kan enkelt få bort dem om du använder ett clarifying schampo (ett kraftfullare schampo), eller rakkräm. De har rengörande egenskaper som tränger in i fläcken och hjälper tvättmedlet ta bort fläcken. Så massera in schampot och sen tvättar du som vanligt.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!