Nöje

Så får du fler följare på Instagram – expertens 5 bästa tips!

Drömmer du om att en dag bli en framgångsrik influencer, eller vill du kanske bara att ditt eller ditt företags Instagram-innehåll ska få lite mer spridning? Oavsett vilken anledning du har till att vilja växa på Instagram så finns det några knep att ta till – vi listar några av dem här nedanför!

Foto: Unsplash

De senaste åren har Instagram blivit en allt viktigare kanal för allt från världskändisar till privatpersoner och företag, och det står tydligt att ett starkt following kan föra med sig en rad fördelar. Alexandra Bylund driver mediebyrån Mama Said Media där hon bland annat guidar företag och privatpersoner till hur de ska jobba med sociala medier, och nyligen startade hon även sin egen Youtube-kanal där hon varje vecka delar med sig av tips för den som på ett eller annat sätt vill arbeta med sociala medier.

I en av sina videos ger hon några riktigt grymma tips på hur du växer på Instagram – du hittar 5 av dem här nedanför!

1. Använd nya features

Så fort Instagram släpper en ny feature (till exempel det TikTok-liknande Reels) — använd den så mycket du bara kan. De promotar nämligen dem som gör det eftersom de vill få ut sin nya feature så mycket som möjligt.

2. Använd hashtags även i stories

Slarva inte med det här, för du får nämligen många fler visningar (och därmed större chans till fler nya följare) om du använder hashtags i dina stories.

3. Länka smart från stories

Om du inte har swipe up-funktionen, istället för att be dina följare att “klicka på länken i profilen” så säg: “Kommentera med en emoji så skickar jag en länk direkt genom DM”. På så sätt gör du det supersimpelt för dina följare att agera.

4. Skapa delbart content

De här tipsen skulle jag till exempel säga faller under “delbart content”. Det vill säga innehåll som andra kan vilja spara eller dela vidare, till skillnad från en bild där jag till exempel berättar om min dag eller om mina tankar. Det räknar jag inte med att någon skulle dela vidare. Du fattar va?

5. Skapa swipe-inlägg

Ju längre tid du får dina följare att hänga på ditt konto desto bättre är det, så skapa gärna swipe-inlägg med flera bilder i samma post så att de swipe:ar fram fler bilder för att få helheten.

Se alla 10 tips i videon här nedanför!

Foto: Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!