Nöje

Så får du hen att bli kär i dig – 6 tips baserade på forskning

Vad tänker hon egentligen? Vad tycker han om mig? Gör jag rätt? Detta är bara några få av de tusen frågor vi ställer oss när vi kliver in i dejtinglivet. Du ska såklart bara vara dig själv – men vill du öka dina chanser för att din crush ska sluta upp som din partner? Business Insider har sammanställt olika studier som visar hur du kan få din dejt att falla.

Foto: Unsplash

1. Spela svårfångad (med måtta!)

Vi alla känner igen den som någon gång har spelat “hard to get” och ja – det är en klyscha. Men kanske kan det vara värt att fundera en gång till. En studie från 2014 visar nämligen att attraktionen ökade om man spelade ointresserad av sin potentiella partners frågor. Men trots en ökad attraktion, minskade känslan av att man gillade personen. Spela inte för svårfångad helt enkelt!

2. Använd ditt kroppsspråk

Ja, det är så enkelt! I en studie från 2016 ville man undersöka hur icke-verbalt språk påverkade attraktionen när män och kvinnor var på speed-dating. Sannolikheten var två gånger så stor att personen ville träffa sin dejt igen om han eller hon hade rört på sina händer under samtalet, än om personen hade suttit helt still.

3. Bry dig om miljön

Vill du att ditt förhållande ska hålla länge? En studie från 2016 visar att du har chans till ett längre förhållande om du handlar miljövänliga alternativ. Shoppar du istället dyra saker upplevs man vara mer fysisk attraktiv och mer angelägen för ett kortare förhållande.

4. Hundägare? Grattis!

Hundtricket? Ja det kan fungera! I en studie från 2014 kom forskare fram till att kvinnor ansåg att män med en hund var mer anpassade för ett långt förhållande än män utan hund. En hund visar på omhändertagande och att man kan förbinda sig till något, menar forskarna.

5. Ha rätt ansiktsuttryck

I en studie från 2011 gjordes experiment där män och kvinnor fick se bilder på det motsatta könet och säga hur attraktiva de var på fotot. Resultatet? Det visade sig att kvinnor kände mest attraktion när män visade stolhet och minst attraktion när män såg glada ut. Männen ansåg istället att en lycklig kvinna på bild var det mest attraktiva. Minst attraktiv var kvinnan istället när hon såg stolt ut.

6. Om du liknar din dejts föredetta…

Har dina tidigare partners varit lika utseendemässigt? En studie från 2011 visar att både män och kvinnor var mer attraherade till någon som påminde om sin tidigare partner. Dock var män mindre attraherade av ansikten som var lik sin nuvarande partner.

Källa: Mydomain

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!