Nöje

Så fixar du en tropisk hemester – med kalkbrott och laguner

I takt med att semestern närmar sig är vi i extra behov av bra inspiration för ännu ett år av hemester. Nedan listar vi Sveriges vackraste badplatser – som bjuder på känslan av att vara utomlands!

Foto: Instagram @hellogotland/@lowesmed

Under pandemin är vi många som fått upp ögonen för allt vackert Sverige faktiskt har att bjuda på. Du behöver inte betala dyra resor eller åka över halva jorden för att uppleva laguner och magiska kalkbrott. Nedan listar vi bästa badplatserna i Sverige – för en riktigt tropisk hemester!

Här hittar du fler fantastiska resetips i Sverige!

Dalby Stenbrott - Lund

Dalby Stenbrott - Lund

En av Skånes häftigaste badplatser. Från början användes platsen till att bryta sten som användes till järnvägsbyggen. Idag är det en populär badplats, på egen risk. Kommunen avråder besökare att hoppa från klipporna, men i övrigt är det lämpligt för ett dopp eller en promenad runt i de vackra omgivningarna.

Foto: Instagram @nosse_nosses

Nästa bild
Djäknesundet - Karlsborg

Djäknesundet - Karlsborg

Även kallat “Guldplatsen vid Vättern.” Här kommer människor både via land och sjö för att uppleva den vackra naturen. Flera möjligheter finns att bada från klipporna eller sandstranden.

Foto: Instagram @visittiveden

Nästa bild
Blå Lagunen - Gotland

Blå Lagunen - Gotland

Blå lagunen i Fleringe har fått sitt namn från det klarblå vattnet. Kalkbrottet där det huggits sten i hundratals år är idag en mycket populär badplats. Kalkbrottet ligger inom naturreservatet Bästeträsk.

Foto: Instagram @hellogotland

Nästa bild
Uskavi Kalkbrott - Lindesberg

Uskavi Kalkbrott - Lindesberg

Denna badpärla i Bergslagen bjuder på klart och turkosgrönt vatten. Uskavi Kalkbrott är en hemlig liten lagun, en populär badplats för de som vill ha en tropisk upplevelse (i Bergslagen!)

Foto: Instagram @lowesmed

Nästa bild
Grönhögen - Öland

Grönhögen - Öland

Här finner du allt från naturbad till bekvämligheter som toalett, sandstrand och gräs. Belägen i Ventlinge socken på västra Öland hittar du denna fantastiska badplats!

Foto: Instagram @dana_ri_photo

Nästa bild
Kvinnersta - Örebro

Kvinnersta - Örebro

Med möjlighet till vandring i närheten hittar du här fantastiska badmöjligheter i Kvinnersta Kalkbrott. En populär badplats med magiskt blått vatten.

Foto: Instagram @dykmagasinet

Nästa bild
Smöjens Kalkbrott - Gotland

Smöjens Kalkbrott - Gotland

Med klart vatten som påminner om en tropisk lagun är även Smöjens Kalkbrott ett populärt utflyktsmål för den badsugne, var försiktig om du hoppar i bara, se till att det inte lurar stenblock eller klippor under ytan!

Foto: Instagram @hellogotland

Nästa bild
Hållö -  Smögen

Hållö - Smögen

En rosaskimrande granitjuvel med 10 minuters båtfärd från Smögen. Här kan du bada från de släta granithällarna i klart, turkost vatten. Vid marmorbassängen finns släta klippavsatser och en badstege.

Foto: Instagram @bjurelidsfoto

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!