Nöje

Så fixar du sista minuten-klapparna – med allt du redan har hemma!

I år satsar vi på hållbara och miljövänliga klappar, och vad passar då inte bättre än att lägga mycket omtanke på en klapp som du redan har hemma? Här är presentipsen som du enkelt knåpar ihop i sista sekund!

Foto: Pexels

Julen är snart här och vi är på julklappsjakt i sista stund. I vinter satsar vi på klappar som är personliga och som verkligen kommer uppskattas. Gör hemmagjord müsli och ge bort i en vacker glasburk eller varför inte ge en barnpassning som present till föräldrarna som alltid har fullt upp?

Tipsen passar lika bra till pojkvännen, kompisen eller familjemedlemmen som du vill överraska i jul. Är du ute i sista stund med julklapparna så kan du med andra ord vara lugn! Spana in när Metro Modes vägleder dig med elva enkla julklappar du enkelt fixar hemma.

Uppskattningsburk!

Uppskattningsburk!

En perfekt julklapp till din partner! Visa din uppskattning genom att skriva små lappar med komplimanger eller fina minnen ni har tillsammans. Samla alla lappar i en burk och låt din partner läsa en lapp varje dag. Hur romantiskt?

Foto: Pexels

Nästa bild
Lyxig varm choklad!

Lyxig varm choklad!

Här är den perfekta presenten för den som älskar choklad. Samla ihop alla torra ingredienser i en glasburk, exempelvis kakao, socker och vaniljpulver. Toppa med marshmallows eller personens favorit.

Vill du ge något mer? Köp två fina muggar som passar för chokladdrycken!

Foto: Unsplash/@rawpixel

Nästa bild
Kuponghäfte med fina gester

Kuponghäfte med fina gester

Lägg lite extra tid och kärlek på att göra fina lappar, alla i samma storlek. På varje lapp skriver du något som du vill ge den andra personen och samlar alla i ett “kuponghäfte”. Hur många överraskningar du vill ge bestämmer du! Är det en julklapp till din partner är det dags att vara lite extra romantisk!

Se några exempel på att ge bort här:

– Du får en timmes massage.

– Du får en dag med mig när vi gör precis det du vill göra!

– Du får en middag som jag lagar, du får välja rätt!

– Du får frukost på sängen eller en härlig hemmabrunch!

Foto: Pexels

Nästa bild
Ge bort en müsliburk

Ge bort en müsliburk

Gör din egna müsli genom att samla ihop allt det goda som du vet att personen gillar. Havregryn, nötter, chiafrön, torkad frukt, ja det finns massor! Fäst en fin etikett på burken och använd din kreativitet för att dekorera den fint!

Foto: Unsplash/ @moniqa

Nästa bild
Gör egen marmelad

Gör egen marmelad

För dig som gillar att stå i köket och skapa är ett tips att göra en egen marmelad. Vill du ge bort något extra? Sätt marmeladburken i en fin korg och lägg i goda kex eller ett gott bröd. Mums!

Foto: Unsplash/@olia

Nästa bild
Ge bort en personlig kokbok

Ge bort en personlig kokbok

Älskar du att laga mat och får ofta höra att din mat är uppskattad? Skriv ihop dina bästa recept och samla allt i ett fint anteckningsblock. Detta är både en personlig och fin present. Helt enkelt en perfekt julklapp!

Foto: Unsplash/@esteejanssens

Nästa bild
Bjud någon på middag!

Bjud någon på middag!

En enkel och uppskattad julklapp som är bra om man är ute i sista sekund. Denna present kan ni njuta av tillsammans när julen är över. Skriv ihop ett rim, bestäm en restaurang som ni ska gå till eller låt personen välja. Glöm inte att det går lika bra att bjuda på middag hemma!

Foto: Pexels

Nästa bild
Bio med egentid och barnpassning

Bio med egentid och barnpassning

Har du någon i din närhet som har barn och alltid har fullt upp? Ge bort ett presentkort på bio till mamman eller pappan eller låt de gå tillsammans. När de är borta är du barnvakt!

Psst! Har du ingen tid att köpa biokort? Skriv ett rim på ett kort och ge bort tillsvidare, funkar lika bra!

Foto: Instagram/ @sholt680

Nästa bild
Kakor i burk

Kakor i burk

Något för gottegrisen! Baka dina favoritkakor och samla i en fin glasburk. Knyt ett rött sidenband runt burken och sätt en fin etikett på. Voilá, en perfekt julklapp!

Foto: Unsplash/ @@foodess

Nästa bild
Gör en spellista för bara er

Gör en spellista för bara er

Vill du göra en fin gest för någon du står riktigt nära? Samla alla era favoritlåtar och gör en spellista på Spotify med låtar som symboliserar er vänskap eller kärlek. Bestäm ett tillfälle när du ger bort presenten eller skriv ett fint kort om alla minnen du har med personen.

Foto: Unsplash/ @ana_tavares

Nästa bild
Kakmix eller brödmix

Kakmix eller brödmix

Samla torra ingredienser som behövs för att göra ditt favoritbröd eller dina favoritkakor. Lägg lager på lager i en glasburk, skriv receptet på en fin lapp och ge bort i julklapp!

Foto: Unsplash/ @moniqa

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!