Nöje

Så förutspår du midsommarvädret – redan nu

Vi är många som vill veta hur vädret blir på midsommar, framförallt i år när vi helst ska fira utomhus. Väderapparna kan vara osäkra så här långt i förväg, men det finns andra sätt att förutspå om vi får sol eller regn!

Foto: Interflora/Pexels

Innan väderleksrapporternas tid fick personer som ville kunna förutspå vädret slå i den gamla Bondepraktikan. Den gavs ut i början av 1500-talet i Tyskland och var en handbok för bönder som kunde koppla ihop olika väderfenomen med datum för plantering, skörd och annat som var viktigt. På så sätt tycktes de kunna förutspå hur vädret under vissa delar av säsongen skulle komma att se ut.

Dimma och regn

“Så mycket dimma i mars, så mycket regn vid midsommartiden”, det är det vi har att gå på enligt bondepraktikan. När det gäller sommarvädret i övrigt bör man ha koll på 25, 26 och 27 maj, som förutspår vädret för sommaren. Blir den kall, varm, regning eller solig? Svaret finner du kanske där! I övrigt kan du även hålla lite koll på dagarna runt midsommarafton (fyra dagar innan och fyra dagar efter) för att förutspå höstens väder.

Kanske inte den tydligaste guiden, men något att ha med på midsommarquizet kanske?

Här hittar du massor av inspirerande artiklar inför Midsommar!

Källa: Klart.se, Bondepraktika.se

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!