Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Så gör du för att komma över någon – psykologens 10 bästa tips

Är du hjärtekrossad och nydumpad, eller har det gått ett tag men du kan fortfarande inte gå vidare efter att din senaste relation tagit slut? Då finns det några saker du kan göra för att lättare komma över personen och gå vidare med ditt liv – vi listar dem här nedanför.

Foto: Instagram @itsjustinesjournal

Oavsett om det var du som valde att avsluta relationen eller om det var den andra personen som gjorde slut med dig så är det inte alltid så enkelt att gå vidare. Men som bekant hjälper det inte någon att leva i det förflutna – därför har The Cut valt att be psykologen Paulette Sherman, som bland annat skrivit boken, Dating Advice from “Hi” to “I do”om hennes bästa råd för att komma över någon. Du hittar dem här nedanför!

Läs också Sandra Beijers blogginlägg: att komma över någon

1. Tillåt dig själv att sörja

För att kunna gå vidare är det viktigt att du först och främst tillåter dig att känna alla de känslor som du har. Du kommer inte att komma undan dem, om du skjuter bort dem nu kommer de bara att hålla dig tillbaka nu och i framtiden. Ge dig själv en lagom tid att sörja, och se till att prata om det med dina nära och kära, så att du sedan kan släppa det och gå vidare.

2. Se till att du har någon annan att ringa

Vi kan väl alla känna igen den där känslan av att personen var – och på ett sätt fortfarande är – den man vill ringa direkt när det har hänt något, positivt som negativt. Men kom ihåg att det mest är en vana som du behöver bryta!

– Sätt din mamma eller din bästa vän på snabbuppringning. Om det kommer vissa stunder då du brukade prata med personen, se det som en chans att komma närmare någon annan i din närhet istället. Då är det lättare att bryta vanan och risken att du ringer hen när du är i en sårbar position minskar.

KÖP

Foto: Instagram @itsjustinesjournal

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!