Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Så gör du sommarens frasigaste smördegspizza – på 5 minuter

Gillar du pizza med en spröd och frasig pizzabotten så kommer du fullkomligt att älska den här uppdaterade versioner – bakad på smördeg. För det blir inte frasigare (eller godare) än så här!  

Foto: Cassandra/Metro Mode

Nedan har vi listat 2 recept på smördegspizza, ett med färdiga färska smördegsplattor som du hittar i de flesta matbutikerna och ett med hemmagjord smördeg!

Toppa pizzan med det du gillar eller har hemma. Godast blir den med en riktigt bra ost. På bilden har Cassandra toppat med lufttorkad skinka, spenat och riven parmesan. Ett annat alternativ är kombinationen mozzarella, soltorkade tomater, lufttorkad skinka och torkad oregano.

Lycka till! 

Läs även:

3 goda och lättlagade tilltugg – perfekta till sommarbuffén.

Smördegspizza på färdig smördeg:

Smördegspizza på färdig smördeg:

Ingredienser:

Färdig smördeg på rulle (finns färsk och fryst på de flesta matbutikerna)!

Mjöl till utbakning

Gör så här:

Förvärm ugnen till 225 grader.

Kavla ut smördegen till en tunn rektangel.

Med en vass kniv skär du sedan ut långa trekanter (eller valfri form) ur degen.

Toppa pizzabitarna med vad du vill och grädda sedan i ugnen tills de är gyllene och lagren av smördegen lyft.

Nästa bild
Smördegspizza från grunden

Smördegspizza från grunden

Ingredienser:

4 dl vetemjöl
200 g kylskåpskallt smör
0.5 tsk ättiksprit (12 %)
4 msk vatten

Gör så här:
1. Mät upp mjölet i en skål. Tillsätt smöret skuret i skivor. Finfördela det i mjölet med en gaffel eller kniv. Blanda ättiksprit och vatten. Blanda ner det i mjölblandningen och arbeta raskt ihop till en deg. Använd gärna matberedare.

2. Platta ut degen till en tjock fyrkant. Låt den ligga övertäckt i kylskåp minst 30 minuter. Kavla ut degplattan till en avlång fyrkant. Vik ihop den först i tre delar på längden, sedan i tre delar från kortsidan. Genom vikningarna blir degen bladig och bakverket högre och luftigare.

3. Lägg gärna den vikta degen i kylskåp innan den bakas ut, så är den sedan lättare att kavla.

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!