Nöje

Så håller du jordgubbarna färska – 4 enkla knep

Finns det något godare än solmogna svenska jordgubbar? De ska helst ätas färska och det finns några enkla knep som gör att du förlänger livslängden på de känsliga bären!

Foto: Unsplash

Kanske har du köpt på dig för många, ett lyxproblem. Men det är ju så tråkigt om de blir vattniga, bruna eller mögliga innan du har hunnit äta dem. Med några enkla knep slipper du det i fortsättning och bären håller sig färska och smakrika länge!

  1. Förvara i kylskåp. Svenska jordgubbar kan hålla sig färska i kylskåpet ca 4-5 dagar, det är viktigt att förvara dem kallt för att förlänga hållbarheten.

2. Skölj sparsamt. Om du skiljer bären måttligt tränger det inte in vatten i dina bär. Då slipper de bli mosiga och mjuka.

3. Undvik trängsel – förvara luftigt. Jordgubbar tycker inte om när det är trångt. Du kan med fördel förvara dem i exempelvis ett durkslag.

4. Avsnoppa inte. Genom att behålla den gröna stjälken på så länge som möjligt håller de längre.

Två tips för långtidsförvaring

Vill du istället långtidsförvara kan du snoppa, skiva och strö lite strösocker över och sedan frysa bären. Du kan även torka dem i tunna skivor på 50 grader i ugnen, det tar mellan 6-12 timmar beroende på hur tunna skivorna är. Bären försvaras sedan i en lufttät burk.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!