Nöje

Så hittar du kärleken 2023

Drömmen om den stora kärleken fortsätter även in i nästa år. Är du en av dem som letar efter personen som får ditt hjärta att klappa lite extra snabbt och som ger vardagen guldkant? Vi listar våra bästa knep att ta med sig in i nästa år, för dig som är på jakt efter förälskelse och kärlek.

Foto: Unsplash

Idag finns det en stor uppsjö av dejtingappar och annat som gjort det betydligt lättare att dejta och träffa någon. Men trots alla nya möjligheter kan det fortfarande vara knepigt att hitta kärleken. Ofta handlar det om att man själv ska våga visa intresse, släppa lite på kontrollen och våga vara sårbar. Nedan delar vi våra bästa tips för att maxa möjligheten att släppa in lite extra romantik – och kanske den rätta – i ditt liv.

Så ökar du chanserna att hitta kärleken

  • Våga vara sårbar

En grundförutsättning för att släppa in en annan människa i livet är att bli vän med sina sårbara sidor. Att hålla hårt på fasader och inte visa känslor gör det svårt för andra att komma nära. Samtidigt handlar det förstås om en balansgång. Sårbarhet kan visas på flera sätt, och det kan vara viktigt att värna om sin integritet. Men desto längre en relation går ju mer sårbara bör ni kunna vara inför varandra.

  • Ta hand om dig själv

Kom ihåg att vara snäll mot dig själv. Att ta hand om sig själv och hitta sätt att tycka om och värna om sig själv är en grundförutsättning för att kunna skapa bra och välfungerande relationer. Arbeta med dig själv och döm inte dig själv för hårt.

  • Ligg inte på latsidan

Är du på jakt efter kärleken krävs också lite arbete för att hitta den. Du kan inte förvänta dig att den bara ska dyka upp där du befinner dig. Använd dig av dejtingappar eller andra sätt att försöka hitta en potentiell partner eller romans. Det viktigaste är att du är beredd att investera lite tid.

  • Släpp kontrollen

Ett alldeles för stort kontrollbehov kan också göra det svårt för andra att komma en nära. Känn in dina känslor, lyssna på magkänslan och våga ta risker!

  • Upptäck nya sammanhang

Det kan vara svårt att träffa någon genom att alltid befinna sig på samma platser. Försök hitta andra sammanhang att träffa folk i, som kanske kan ge dig annat i livet också. Kanske har du intressen du vill utveckla mer, börja en kurs eller gå på teater? Följ med en vän på ett evenemang. Det finns många sätt att träffa människor, och det kan vara kul och spännande att röra sig i nya miljöer.

  • Ta hjälp av vänner

Berätta för dina vänner att du letar efter kärleken och låt dem hjälpa dig att hålla ögonen öppna. Tacka inte nej till en spännande blind-date!

  • Våga visa ditt intresse

Även detta är en balansgång. Tveka inte att visa ditt intresse om ett sådant uppstår, men var mån om att inte bli för klängig eller efterhägsen.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!