Nöje

Terapeuten: Så lång tid tar det att komma över ditt ex

Hur långt tid tar det egentligen att komma över din kärlek efter ni gjort slut? Terapeuten Paul Hokemeyer vet exakt hur lång tid det tar.

Foto: NBC

Vi vet alla hur jobbigt det är när kärleken försvinner och din partner har blivit ditt ex. Då väntar dagar och timmar av gråt, glass och snyftlåtar. Det tar tid att komma över någon och att sätta ett slutdatum kommer inte få ditt hjärta att mirakulöst läka.

Du kommer någon gång i livet drabbas av sorg och ett brustet hjärta och det gör ont. Väldigt ont. Du kommer känna att livet är slut och att du aldrig kommer att känna lycka igen. Till slut kommer dagen då du vaknar upp och inser att livet är rätt härligt ändå, men långt tid tar det innan du känner så?

Enligt äktenskap- och familjeterapeuten Paul Hokemeyer tar det 90 dagar. Alltså, tre månader, 12 veckor, 2 160 timmar. Det må låta som en evighet och när du är mitt uppe i det så känns det som en evighet.

Paul Hokemeyer
menar att när vi går igenom en separation kastas vi mellan känslostadier kamp och flykt. När vi är i det här stadiet känner vi intensiv ilska, skrämmande ångest eller förlamande depression. Denna intensiva period varar i ungefär 90 dagar.

Varför just 90 dagar? Jo, forskning har visat att det tar 90 dagar för att hjärnan och kroppen ska kunna ställa om sig på den nya förändringen. Efter den tiden har gått har hjärnan återställt sig och det börjar sakta återgå till det normala igen.

– Istället för att känna oss övergivna börjar vi se att uppbrottet fått oss att undvika mer smärta och har gjort att vi lärt oss värdefull information om oss själva och om vem vi släpper in i våra liv, förklarar Paul Hokemeyer för Marie Claire UK.

Till alla er där ute som just nu kämpar med ett brustet hjärta och som känner att livet är över, det kommer gå över. Tillåt dig själv att sörja, för snart kommer du vakna upp och inse att du klarar dig bra utan ditt ex.

Foto: Foto: NBC

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!