Nöje

Så många singlar ser dejtande som anledning att vaccinera sig

I takt med att vaccinationerna ökar återgår dejtinglivet sakta men säkert tillbaka till det normala. Nedan berättar vi hur många singlar som ser dejtandet som en anledning att vaccinera sig!

Foto: Instagram @match

En av fem svenska singlar ser ett normalt dejtingliv som anledning att vaccinera sig. Enligt en undersökning av Match uppger en av fem att de trotsat rekommendationerna för att kunna dejta, och lika många uppger att de gärna vaccinerar sig för att kunna dejta normalt igen.

Dela sin vaccinstatus på profilen

Nu lanserar Match en ny funktion som gör det möjligt för användare att dela sin vaccinstatus på sin profil. “Med den nya funktionen kan man, om man önskar, berätta för andra att man är vaccinerad. Vi hoppas detta kan bidra till en känsla av trygghet om man väljer att ses på riktigt”, säger Emélie Fauque, Senior Marketing Manager på Match i Europa.

Men att kunna ses i verkligheten är inte lika viktigt för alla. 42 procent uppger att de kan bli kära utan att ha träffat personen i verkliga livet och hälften av de tillfrågade har inte gått på en fysisk dejt under hela pandemin. Det var 20% av de tillfrågade som uppgav att de trotsat rekommendationer för att kunna dejta normalt.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!