Nöje

Så matchar du julmaten med snapsen på bästa sätt

Julen är för många en av våra mest uppskattade högtider. Snapsen hör julen till och den har en förmåga att förhöja alla goda smaker. Få drycker är så starkt förknippade med julmaten som det kryddade brännvinet. 

Snapsen hör för många julen till och dess främsta egenskap är att den förhöjer smaker. De unika smaksättningarna i de kryddade brännvin som finns förstärker smakerna i den mat de kombineras med. 

Kombinera snaps och mat

Men det finns några knep för att få till den perfekta kombinationen av mat och dryck. Nu finns också flera alkoholfria alternativ för dig som vill ha något starkt i glaset men skippa alkoholen. 

Önskar du en allroundsnaps som fungerar bra till alla rätter på julbordet kan du välja O.P. Andersson Julaquavit eller Prima Julsnaps vars mångfacetterade kryddning är skapade för det svenska julbordet. I mixlådan Svenska Nubbar får du en uppsjö av svenska snapsar som passar utmärkt till det varma och kalla på julbordet. 

Till den inlagda sillens sötma passar en snaps med mycket kummin. O.P. Anderson och Gammal Norrlands har den klassiska svenska akvavitkryddningen bestående av kummin, anis och fänkål. De lite rundare och gräddigare sillarna som senapssill passar bäst med en mildare snaps som Läckö eller Kryddgårdens Flädersnaps. 

Till gravad lax passar det bäst med mild variant som O.P Anderson Klar eller Prima Julsnaps som båda har en citronkryddning som gifter sig väl med laxen. När det kommer till ägg med rom och majonnäs passar dillfrökryddningen i O.P. Anderson Klar och Läckö Slottsaquavit som hand i handske. Janssons Frestelse kompletteras utmärkt med snapsar med toner av torkad frukt, som Gammal Norrlands och O.P. Andesons julaquavit. Östgöta Sädesbrännvin och Herrgårds Aquavit passar ypperligt till både prinskorv, köttbullar och den griljerade julskinkan!

De vegetariska och veganska alternativen på julbordet ackompanjeras lättast utifrån hur starka de är. Är det en mild rätt ska en mild snaps väljas, om den är stark väljs en kryddstark snaps!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!