Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Så mycket är Bianca Ingrossos bolag Caia Cosmetics värt

I juli förra året sålde Bianca Ingrosso halva sin andel i sminkmärket Caia. Varken influencern eller köparna, riskkapitalbolaget Verdane, ville släppa några detaljer kring transaktionen – men nu kommer siffrorna svart på vitt.

Foto: @caiacosmetics

Nu har Vanessa Lindblad, tidigare manager för Bianca Ingrosso och som innan sommaren även var ägare till 13 procent av Caia Cosmetics, skickat in årsredovisningen för sitt privata aktiebolag för 2020. Där framgår att hon sålde alla sina aktier i företaget och att försäljningen uppgick till 65,7 miljoner kronor. Det betyder att Bianca Ingrosso, som själv ägde 29 procent av bolaget innan hon sålde hälften av sina aktier, ska ha fått loss över 73 miljoner kronor.

Vid tidpunkten för försäljningen värderade experter Ingrossos sminkbolag till drygt 400 miljoner kronor, men siffrorna visar nu att värderingen i själva verket låg på hela 505 miljoner kronor. Trots det verkar det som att riskkapitalbolaget Verdane kom in i Caia på en relativt låg värdering.

Under 2020 har bolaget haft en stor tillväxt och en omsättning på närmare hundra miljoner, jämfört med drygt hälften under 2019,  och det är inte omöjligt att bolaget skulle vara värt dubbelt så mycket om affären gjorts idag – alltså närmare miljarden – säger en källa till Breakit.

Källa: Breakit

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!