Nöje

“Så mycket bättre” 2023 – Pär Wiksten gör entré

Artisten, låtskrivaren och producenten Pär Wiksten är den kändis som dyker upp härnäst i Så mycket bättre – men det var nära att hans medverkan inte blev av över huvud taget.

Foto: TV4

Denna vecka är det dags för en ny artist att göra entré i TV4:s populära program Så mycket bättre, där artister samlas för att tolka varandras låtar och dela med sig av personliga anekdoter. Det är Pär Wiksten som nu sällar sig till gänget på Grå Gåsen på Gotland – men hans medverkan var långt ifrån självklar.

“En av de blödigaste på jorden”

I en intervju med Aftonbladet i våras berättade Wiksten att han knappast gjorde det lätt för produktionen att få med honom:

“Jag försökte ta mig ur det. Jag försökte ställa krav som var omöjliga att uppfylla, men det gick inte.”

Enligt tidningen hade Wiksten ställt diverse krav på allt från artister till låtar och mat, utan framgång: kanalen valde att gå honom till mötes på varje punkt. Det fanns flera anledningar till att Wiksten var tveksam till att vara med i programmet, däribland att han inte anser sig vara “en stor artist”, samt att han har nära till gråt:

“Det kan vara så att jag är topp tio blödigaste personerna på jorden just nu, de kommer behöva kämpa för att hitta meningar där jag inte grinar i programmet”, berättar han i intervjun.

Pär Wiksten fick sitt genombrott i slutet av 80-talet som frontfigur i bandet The Wannadies. Bandet ligger bland annat bakom låten “You & Me Song” som var med i filmen Romeo + Juliet och i skrivande stund har drygt 57 miljoner spelningar på Spotify.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!