Nöje

Så mycket bättre 2023 – Sanne Salomonsen “sjöng sig fram till en stroke”

I årets upplaga av Så mycket bättre berättar den danska artisten Sanne Salomonsen om den stroke hon drabbades av 2006. “Jag kysste döden”, säger hon i programmet.

Foto: TV4

Fängslande livsöden är en av ingredienserna i Så mycket bättre, TV4:s populära program där artister samlas på Grå Gåsen på Gotland för att dela med sig av både nytolkningar av varandras musik och personliga anekdoter.

“Jag kysste döden”

En av de som har en och annan gripande berättelse i bagaget är den danska rocksångerskan Sanne Salomonsen, känd för hitlåtar som “Kærligheden kalder” och “Den jeg elsker”. I det senaste avsnittet berättar Salomonsen om hur hon, som Jonathan Johansson uttrycker det, “sjöng sig fram till en stroke”:

“En dag var jag, alltså min röst var alltid hes. Så jag tog i lite för mycket tror jag. Jag fick en blodkärlssprängning på ena sidan av min halspulsåder, en jobbskada”, säger hon och fortsätter:

“Sen när jag stod hemma och tränade så började mina armar bli konstiga. Det var för att jag hade fått upp pulsen så högt att blodet rev av det här såret på insidan av min halspulsåder, så att det for upp i min hjärna. Och sen fick jag min stroke.

Salomonsen berättar vidare att stroken resulterade i att hon blev förlamad på ena sidan av kroppen.

“Jag kunde inte gå på vänstra sidan. Jag förlorade min förmåga att spela gitarr. Jag förlorade min förmåga att spela piano. Och jag förlorade min förmåga att spela trummor. Allt det är en väldigt stor förlust för mig”, säger sångerskan.

“Jag kysste döden”, summerar hon.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!