Nöje

Så mycket tjänar Marie Kondo – businesswoman och städgeni

Har du blivit lika besatt av organiseringsexperten Marie Kondo som vi Förutom att vara ett städgeni är hon även en riktig businesswoman med många bollar i luften, vilket har lett till en imponerande förmögenhet. 

Ut med allt det gamla och vik ihop kläderna så de står prydligt i garderoben. Vem vill inte ha ett hem som är organiserat och städat enligt Marie Kondos enkla strategi? Du behåller det som skänker dig glädje och slänger det som inte gör det, svårare än så är det egentligen inte.

Det är inte förrän nu i januari när Netflix släppte serien  Konsten att städa – med Marie Kondo som många av oss upptäckte henne. Men visste du att Marie Kondo och hennes städtekniker varit stora på internet enda sedan 2014? Men efter att ha tagit världen med storm är vi nog många som är nyfikna på vad städproffset själv tjänar.

Marie Kondo har förutom tv-serien även släppt tre böcker; The Life-Changing Magic of Tidying UpSpark Joy och The Life-Changing Manga of Tidying Up. Böckerna har sålt i sammanlagt 11 miljoner exemplar till fler än 40 länder. Marie Kondo har även hittat ett genialiskt sätt att sprida sin kunskap vidare. Hon har nämligen skapat en business med konsulter som jobbar med hennes metod. Dessa kan man alltså boka för att få hjälp att strukturera och städa upp sitt hem. För att bli konsult åt Kondo måste man först gå en kurs för ca 20.000 kr och sedan betala en årlig medlemsavgift på 5.000 kr.

Men tro inte att tv-serier, böcker och konsulter är tillräckligt. Marie Kondo säljer även förvaringslådor, lådor och boxar. Alla dessa bitar har byggt upp ett enormt städimperium vilket lett till att hon idag har  har en förmögenhet på 85 miljoner kronor. Snacka om imponerande.

Källa: Veckorevyn

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!