Nöje

Så överlever du och din partner er första semester

Ska du ut och resa med din älskling för första gången denna sommar? Så här ökar ni chanserna för en njutbar semester utan stress och konflikter!

Foto: Unsplash

Att resa ihop är ett utmärkt sätt att lära känna nya sidor av sin partner – men det är inte alltid dessa sidor visar sig vara behagliga och charmiga. Här hittar du tipsen som gör att er parresa går så smärtfritt som möjligt.

Diskutera era förväntningar

Förhoppningsvis har du redan ett hum om vilken typ av resa din älskling har i åtanke, men det är alltid en god idé att diskutera vad ni båda vill ha ut av semestern.

Om du till exempel inte har en aning om att din partner vill ägna varje sekund åt att surfa, medan du vill besöka så många museer som möjligt, kan detta ge upphov till en hel del konflikter.

Räkna med att något går fel

Visst är det frustrerande när taxin från flygplatsen inte dyker upp eller rummet som ni bokat visar sig vara allt annat än bekvämt. Ännu mer frustrerande blir det dock om du förväntar dig att allt kommer gå exakt enligt planerna, något som sällan är fallet när man är ute och reser.

Förvänta dig istället att något kommer gå åt skogen under resan. I bästa fall blir du glatt överraskad när allt går som smort!

Dela upp planeringen

Om en person står för hela planeringen kan detta lätt ge upphov till bitterhet längre fram. Fundera istället på vem som är bäst på att planera vad och agera därefter.

Tänk också på att inte planera in för många aktiviter per dag. En aktivitet som varar några timmar räcker gott för en dag – lämna lite rum åt spontanitet!

Välj det säkra före det osäkra…

… när det kommer till transport. Välj inte det allra billigaste flyget om det innebär en supertidig, stressig resa till flygplatsen, och strunta i att åka kollektivt till hotellet om detta innebär en lång omväg. Man är sällan sitt bästa jag när man är stressad och svettig.

Packa ett spel – och en bok

När ni får slut på samtalsämnen kan något som enkelt som ett kortspel ha en betydande inverkan på stämningen. Samtidigt så måste man givetvis inte prata med varandra hela tiden – packa ner en god bok för de tillfällen då du behöver lite egentid.

Källa: The Guardian

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!