Nöje

Så reagerar kändisarna på valet i USA: “Räkna alla röster”

Vi är många som väntar på ett slutgiltigt resultat i presidentvalet i USA, inte minst amerikanerna själva. Och många kända personer har valt att använda sin plattform för att uppmana till ett val som är riktigt och utan yttre påverkan – du ser några av dem här nedanför.

Foto: Liza Koshy

1. Rihanna

Världsstjärnans budskap är tydligt – varje röst ska räknas, oavsett hur lång tid det tar. Sannolikt är uppmaningen, som hon postade genom sex Instagraminlägg i flödet, en skarp kommentar mot Donald Trump och hans anhängares uppmaning om att sluta räkna röster.

Enligt DN har artisten tidigare protesterat mot att hennes musik har använts i Trumpkampanjen, och hon är en av många: bland annat har The Rolling Stones, Phil Collins, John Fogerty och Linkin Park framfört liknande kritik om deras musik – och Neil Young har dessutom stämt valkampanjen för upphovsrättsintrång.

2. Liza Koshy

Den prisbelönta mångsysslaren Liza Koshy har under lång tid informerat sina över 18 miljoner följare på Instagram om vikten av att rösta, hur man gör för att rösta och vilka rättigheter man har som väljare – till exempel att personer som står i kö till vallokalen när den är tänkt att stänga har rätt att lägga sin röst.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

How many IG captions have told you to vote today? GO. ***Go vote safely in person OR find your ballot dropbox here: www.vote.org/dropbox-locator

Ett inlägg delat av Liza Koshy (@lizakoshy)

Under gårdagen repostade hon på sin story Joe Bidens vicepresidentkandidat Kamala Harris försäkran om att valet inte är över förrän varenda röst är räknad:

3. Ariana Grande

Artisten, som just nu innehar förstaplatsen på Billboards The Hot 100 Chart, uppmanade sina 205 miljoner Instagramföljare att rösta (på Biden och Harris), men la också in en uppmaning i bildspelet om att “räkna varenda j*vla röst”, en uppmaning som hon även upprepade på sin Instastory.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

today’s the day. find your nearest polling place at votesaveamerica.com/plan.

Ett inlägg delat av Ariana Grande (@arianagrande)

4. Gigi Hadid

Modellen och nyblivna mamman Gigi Hadid påminde på sin Instastory om att demokrati tar tid och att valdeltagandet var större än någonsin, vilket innebär att det tar längre tid att räkna rösterna. Hon passade även på att tacka alla som arbetar i vallokalerna och gör det viktiga jobbet med att räkna rösterna.

5. Kanye West

Medan många kändisar har tagit ställning för antingen Biden eller Trump så tog Kanye West ställning för någon han verkligen litar på: sig själv …

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Today I voted for the first time in my life for the President of the United States, and it’s for someone I truly trust…me. 🇺🇸 🕊

Ett inlägg delat av ye (@kanyewest)

Och han hänger inte läpp för att hans kandidatur i årets val inte blev som han hade tänkt sig, utan gjorde senare klart på Twitter att han har siktet inställt på Vita Huset 2024. Den amerikanska realitysåpan som är USA fortsätter, med andra ord.

6. Kim Kardashian

Även Kanye Wests fru postade att hon hade röstat, huruvida det var på sin make eller inte är oklart. Klart är i alla fall att även hon informerade sina följare om att vallokalerna inte fick stänga förrän alla som står i kö hade röstat.

Hon stämde också in i kören om att alla röster ska räknas på sin story:

7. Reese Witherspoon

Hollywoodstjärnan Reese Witherspoon valde att dela samma inlägg från @whenweallvote på sin Instastory:

8. Selena Gomez

Det gjorde även Selena Gomez, som redan tidigare postat mycket information inför valet på sitt Instagramkonto.

Bland annat har hon berättat varför hon själv inte röstade förra gången:

9. Julia Roberts

Några dagar innan valet uppmanade Julia Roberts sina följare att rösta, med hjälp av ett något modifierat citat från hennes succéfilm Notting Hill:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

💙VOTE❤️ 1 week to go!! #weareinthistogether #earlyvoting #whenweallvote #wearamask #letsdothis ・・・ #Repost @iamavoter

Ett inlägg delat av Julia Roberts (@juliaroberts)

10. Bruce Springsteen

När “The Boss” låt Born in the U.S.A. började spelas på Trumps kampanjmöten redan 2016 så valde han att istället ta öppen ställning mot Trump och för den dåvarande motståndaren Hillary Clinton. Sedan dess har Bruce Springsteen bland annat sagt att han kommer flytta till Australien om Trump vinner valet. Han har också tagit ställning för Joe Biden i årets val:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

This is @joebiden’s hometown. This is more than where he’s from. This is who he’s for.

Ett inlägg delat av Bruce Springsteen (@springsteen)


Nyligen citerade dessutom Bruce Springsteen en dikt av Elayne Griffin Baker på radio och i sociala medier, där Trump och hans familj jämförs med andra presidentfamiljer som Obamas, Kennedys och Reagans. Tidigare nämnda Julia Roberts valde att publicera dikten även för sina följare:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Truth. ♥️VOTE💙 #theboss #todayistheday #love

Ett inlägg delat av Julia Roberts (@juliaroberts)

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!