Nöje

Så ser Lee Christiernssons relation med ex-frun Karolina ut idag

I den nya dokumentären Att bli Lee på TV4 får vi en inblick i transsexuella Lee Christiernssons resa från “Snickar-Björn” till Lee – och det stöd som hon under många års tid har fått från sin exhustru Karolina.

Foto: Instagram @leechristiernsson

Det var i QX februarinummer som Lee Christiernsson kom ut som transperson.

Lee berättade att hon under många års tid hade tryckt undan sin könsdysfori, det vill säga att inte känna sig som det kön hon registrerades som när hon föddes. Länge var ex-frun Karolina den enda som hon kunde berätta om känslorna för:

“Henne har jag kunnat dela alla känslor och tankar med. Vi kunde ha gemensamma smink- och klädkvällar hemma för att skoja till det. Du vet, i stället för att köpa pizza och se en film så har vi klätt upp oss och sminkat oss. Men jag var ju alltid tvungen att ha kvar skägget, så det blev ju aldrig riktigt som jag ville”, säger Lee.

Makarna separerade 2018, eftersom Christiernsson kände att hon behövde hitta sig själv.

“Vi hade en öppen dialog och [Karolina] sa ‘du är väl transsexuell, det är väl inget mer med det’. Men trots att hon sa det kunde jag inte ta in det. Att jag, Snickar-Björn, som gjort en karriär på att vara händig machokille skulle vara transsexuell, det var omöjligt att acceptera”, berättar Lee för QX.

Foto: TV4

“Älskade Björn för den person han var”

I den nya dokumentären Att bli Lee på TV4 följer vi inte endast Christiernssons resa från Björn till Lee – vi får även se hur hennes relation till ex-frun ser ut idag.

Foto: TV4

Det framkommer att Karolina har varit, och fortfarande är, ett stort stöd för tv-personligheten.

Foto: Instagram @bjornchristiernsson

“Jag tror jag kände väldigt snabbt, från det att jag träffade Björn, att han var väldigt fascinerad över hur jag klädde mig och vad jag hade på mig”, berättar Karolina och tillägger:

“Det var inte så långt senare som han introducerade och visade att han hade högklackade skor och korsetter och så vidare. Jag älskade ju Björn för den personen som han var, och sen spelade inte det så stor roll om han hade kvinnokläder eller inte.”

Idag kallar Karolina Lee för sin “bästa vän”. Smink- och klädkvällarna är något som de fortfarande ägnar sig åt eftersom de har liknande smak gällande just detta.

De före detta makarna syntes senast tillsammans på måndagskvällens QX-gala på Cirkus i Stockholm där de passade på att ta en selfie som Lee senare lade upp på Instagram.

“Jag och exfrun hade en superfin kväll”, skriver hon i inlägget.

Del 1 av “Att bli Lee” går nu att se på TV4 play. Del 2 kommer måndagen den 13 februari.

Foto: Instagram @leechristiernsson

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!