METRO MODE + Samsung

Så tar du en extra bra selfie – mode- och fotoproffset tipsar

Vi älskar att ta bilder och med Samsungs nya mobil Galaxy A8 är det nu ännu enklare att fånga ögonblicken på bästa sätt. Med dubbla frontkameror tar du skarpare och mer detaljrika bilder – och ännu bättre selfies. I samarbete med Samsung har vi följt med mode- och fotoproffset Fanny Ekstrand på hennes selfiesäventyr och vi har också passat på att fråga om hennes bästa tips för att få till den snyggaste bilden!

Foto: Studio Emma Svensson

Mobilen är med oss nästan överallt och för oss som älskar att ta bilder är det viktigt med en bra mobilkamera. Samsungs nya mobil Galaxy A8 har tagit fasta på våra önskningar – och med hjälp av dubbla främre kameror är det nu enklare än någonsin att ta bra bilder. Du kan bland annat ta snygga close-ups, eller bilder från längre håll med skarpa och detaljrika bakgrunder. Dual Front-funktionen gör det dessutom ännu enklare att få till extra bra selfies!

Någon som är proffs på att få till bra bilder är bloggaren Fanny Ekstrand. Vi passade på att fråga henne om hennes bästa fototips!

Hur tänker du när du ska ta en bra selfie?

– Ljuset är allt! Jag försöker att alltid ta bilden där ljuset finns samt se till att bakgrunden lirar med det jag fotar. En vägg som matchar mina skor eller ett blomstånd som fungerar perfekt med min jacka. Jag älskar att matcha mina kläder till bakgrunden vilket har lett till många komiska situationer där jag tagit upp luren och tagit en selfie.

Finns det något big no-no som man ska undvika när man tar en bild?

– Motljus tycker jag inte är speciellt snyggt. Det är inte så smickrande för plaggen och så känns det lite daterat. Annars sätter enbart fantasin stopp tycker jag. Våga ta ut svängarna!

Vad gillar du bäst med Samsung Galaxy A8 mobil?

– Framförallt tycker jag att dual front-selfiekameran är hur grym som helst. I det mer utzoomade läget får jag med nästan hela min outfit.

Finns det något man kan göra för att göra bilden mer intressant eller få den att skilja sig från mängden?

– Tänk utanför vad som är en konventionellt snyggt bild. Lyft in roliga element eller ställ dig bredvid en staty. Humor är så viktigt för en riktigt bra bild.

Har du span på några bildtrender som gäller just nu?

– Mobilkamerans återkomst! Folk är så trötta på den alldeles för perfekta bilden. Det går inte att relatera till den. En mobilkamerabild däremot kan nästan alla få till.

Vad är det viktigaste med en mobil tycker du?

– Jag behöver helt ärligt knappt kunna prata i min telefon så länge den har en bra kamera och ett bra nät. Om inte kameran är grym så försvinner poängen i mina ögon (såklart det är skönt att ringa också, men det skiljer ju inte vetet från agnet direkt).

Spana in bildspelet nedan där Fanny visar hur hon tar sina bästa bilder!

Läs mer om Samsung Galaxy A8 och klicka hem den här.

Fakta: Samsung Galaxy A8

  • Bakre kamera 16MP F.17
  • Dubbla främre kameror 16MP+8MP F.19
  • Live Focus-funktion (gör att du kan kontrollera och justera skärpedjupet efterhand)
  • Infinity-skärm
  • Digital bildstabilisering
  • Samsung Pay (möjlighet att betala snabbt och smidigt via mobilen)
  • IP68-klassad (vatten- och dammtålig)

I samarbete med Samsung.

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSpara

SparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSpara

SparaSparaSpara

SparaSparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSpara

Matcha outfiten med bakgrunden för en snyggare bild

Matcha outfiten med bakgrunden för en snyggare bild

Ett av Fannys bästa tips för en extra bra selfie är färgmatcha med bakgrunden. Med en bra mobilkamera är du redo att ta en bild när som helst du springer förbi en vägg som går ihop med din outfit lika bra som Fannys klänning gör här! Samsung Galaxy A8 har dessutom två selfiekameror varav den ena är lite mer utzoomad så att du kan vara säker på att få med hela din snygga outfit.

Nästa bild
Gör bilden roligare med detaljer

Gör bilden roligare med detaljer

I stället för att ta en bild när du bara står upp och ner, kan du göra den mer intressant genom att tillföra detaljer. Gör som Fanny och ta en bild vid ett torg i rörelse, eller vid ett färgglatt blomstånd med tulpaner i handen.

Nästa bild
Gå utanför ramen och prova nya vinklar när du tar en bild

Gå utanför ramen och prova nya vinklar när du tar en bild

Perfektionisten i Fanny gillar att fixa och trixa med inställningarna. Samsung Galaxy A8 har en Live Focus-funktion som gör att du kan ändra skärpedjupet i bilden efterhand, och till exempel göra bakgrunden suddigare så att objektet i fokus lyfts fram lite extra.

Nästa bild
Tänk på ljuset och bakgrunden när du ska ta en bra bild

Tänk på ljuset och bakgrunden när du ska ta en bra bild

Bra ljus, statyer med intressanta former i bakgrunden och färger som går ton i ton med outfiten faller Fanny i smaken när hon ska ta en bild. Är du själv ute på språng kan du låta till exempel en hylla eller en gren agera stativ.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!