Nöje

Så vet du att du dejtar rätt person för dig – 4 tips

När svenska singlar får beskriva sin drömrelation uppger hela 96 procent att de vill ha en relation baserad på uppriktighet och tillit. Men även om man vet vad man söker är det inte alltid lätt att veta om man faktiskt har träffat rätt match.com delar med sig av fyra tips från relationsexperten!

Foto: Unsplash

Jacqueline Joo, KBT-terapeut och dejtingcoach hos Match, delar med sig av fyra tips för hur du bäst tar reda på om du dejtar rätt person. Även om många vet vad de söker kan det vara svårt att veta om man hittat rätt när det väl gäller. Spana in de fyra tipsen nedan!

Vad är du ute efter?

Ta reda på vad du söker redan innan du börjar dejta. Vilken typ av relation är du ute efter att inleda? Vill du ha en långvarig, trygg och tillitsfull relation, fundera på vad de orden betyder för just dig. Vill du känna tillit och trygghet redan i dejtingfasen? Eller söker du en spännande, intensiv och kortvarig relation? Är du inte redo att binda dig för att du har känslor för någon annan eller är du rädd för att satsa och bli sårad? Rannsaka dig själv, ju tydligare du är mot dig själv redan innan du börjar dejta, desto enklare blir det att se om personen du går på dejt med verkligen är rätt person för dig eller inte.

Skicka ut rätt signaler

En vanlig myt inom dejtingvärlden är att vi tror att det är tabu att prata om varför vi befinner oss på en dejtingsajt och vad det är för typ av relation vi söker. Vi tror att detta kan skrämma iväg den vi är på dejt med. Men oftast är det helt tvärtom! När du inte är ärlig och vågar stå upp för dina egna känslor och behov upplevs du inte lika intressant och attraktiv. Så berätta om var i livet du befinner dig just nu, vad du längtar efter och vad du är ute efter för typ av relation samt anledningen till det. På så sätt upplevs du som trygg i dig själv, vilket ökar chanserna att du lockar till dig en person som har samma drömmar, behov och mål som du. 

Våga sålla bort fel personer

Det är lätt att börja kompromissa med sina egna värderingar och vad du söker när du väl har blivit attraherad av någon du träffat. Det gör att du börjar anpassa dig efter dejtens behov och förtränger vad det är du är ute efter. Kanske vågar du inte uttrycka vad du innerst inne önskar – eller så har du gjort det, fått svar att dejten inte är ute efter samma sak som du, men du hänger kvar ändå? En stor del av dejtingprocessen går ut på att lära sig att ta reda på vad den du dejtar söker – se om det matchar med dina behov – och därefter avsluta dejtingrelationer där det är uppenbart att ni vill olika. På så sätt spar du inte bara tid och energi, du växer även som person eftersom det stärker din självkänsla att fatta beslut som går i linje med dina värderingar. 

Ge inte upp

Om du valt att lämna en dejt som inte var ute efter samma typ av relation som du är det lätt att bli lite nedslagen och tänka att du aldrig mer kommer träffa någon du känner likadant för igen. Men det är inte sant. Du kommer att träffa din perfekta match, så länge du tillåter dig att sörja dejten som aldrig ledde någonstans och sedan laddar om – och fortsätter att dejta! Känner du att du har kört fast kan det vara bra att ta hjälp av en dejtingcoach som kan hjälpa dig att bryta dina mönster. 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!