Nöje

Saftiga mazariner – så gör du julens godaste bakverk

Saftiga mazariner som fullkomligt smälter i munnen, kan vara det godaste som finns. Här listar vi ett gammalt recept som inte går att googla sig fram – och som du bör hålla hårt i, skriva ut och baka – jul efter jul!  

Nedan hittar du ett härligt recept på favoritfikat mazariner, perfekt i juletid!

Mazariner

Mazariner

Du behöver: 

Mördeg

100 gr smör

1 dl florsocker

1 stor äggula

125 gr vetemjöl (ca 2,8 dl)

Gör så här:

1. Rör smör och socker vitt och pösigt med elvisp eller motsvarande.

2. Rör ner äggulan och sist mjölet.

3. Lår degen stå kallt och vila i ca 20 minuter.

4. Smöra varje form och lägg en klick deg och tryck ut med fingrarna längs med formen.

Mandelsmet:

120 gr sötmandel (ca 2 dl)

120 gr florsocker (ca 2dl)

2 stora ägg

85 gr smör

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skålla och skala mandeln. Mal i mandelkvarn eller med mixer.

3. Blanda smör och socker smidigt.

4. Tillsätt mandel och ägg.

5. Lägg en klick smet i de mördegsklädda formarna. Fyll till två tredjedelar.

6. Grädda ca 25-30 minuter. Testa med en sticka så att fyllningen är fast och ej rinnig.

Glasyr:

2 dl florsocker
1 msk vatten
Någon droppe citronsaft (kan uteslutas)

Gör så här:

Blanda samman allt i en skål och bred genast ut glasyren på toppen av mazarinerna när de svalnat.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!