Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Saftiga och supergoda kanelbullar (du bara måste testa) – på 10 minuter

Älskar du också doften av kanelbullar som sprider sig i hemmet när de väl hittat sin plats i ugnen, efter vad som känns som timmar av knådande? Vi gör, men orkar väldigt ofta inte med hela processen det innebär att ställa till med bullbak. Här delar Metro Modes Cassandra Lundgren med sig av sitt bästa fikahacks som kort och gott går ut på att göra saftiga kanelbullar – på tio minuter! 

För att lyckas med dessa superenkla och supersnabba knaelbullarna behöver du endast ha fyra ingredienser hemma. Nummer ett som är hela grunden för hela bullbaket är färsk smördeg som går att köpa på de flesta matvarubutikerna.

Resterande ingredienser är smör, kanel och socker som ska på smördegsplattan innan den rullas ihop och körs in i ugnen.

Voila! Hur fina? De är dessutom barnsligt goda och slår vilket café som helst, när de kommer ut varma och nygräddade från ugnen.

Du behöver: 

En stor färsk platta smördeg

50 g smör

1 msk kanel

3 msk strösocker

 

Topping – glasyr: 

2 dl florsocker

1 msk vatten

Några droppar citronsaft

 

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Rulla ut den färska plattan smördeg.

3. Bred över ett rikligt lager med smör.

4. Blanda samman strösocker och kanel (efter smak) och strö över smöret.

5. Rulla ihop plattan och skär sedan i ca två centimeter tjocka bullar.

6. Placera varje bulle i form eller på bakplåtsklädd form.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca tio minuter. Tills de fått fin färg.

 

Toppa med glasyr: 

1. Blanda samman florsocker, vatten och droppar från citron till jämn glasyr. Toppa på bullarna när de svalnat.

Recept & foto: Cassandra Lundgren 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!