Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Säg hej till Vera och Frida – första lesbiska paret i Bamse

Visste du att det redan i sommarnumret av Bamse 2016 för första gången fanns med ett lesbiskt par. Läsarna får följa med paret Vera och Frida som tröttnat på stadslivet och flyttar ut till en bondgård.

Bamse-lesbiskt-par-lesbiska-vera-frida-3

Det var tidigare under försommaren som tidningen kom ut med de två nya karaktärerna. Charlotta Borelius, chefredaktör på Bamse berättar för Aftonbladet att reaktionerna har varit positiva och att läsarna hört av sig med hyllningar till redaktionen.

– Flera läsare har hört av sig och har varit väldigt positiva till serien. Det tycker vi på redaktionen naturligtvis är jättekul.

Det är inte första gången ett homosexuellt par dyker upp i Bamse. 2007 fick läsarna stifta bekantskap med Lille Skutts bror Happ och hans partner Lille Sixten och sedan dess har de hunnit med att få dottern Suddan.

– Vi försöker visa olika familjekonstellationer, och Bamses värld förändras och utvecklas precis som det verkliga livet. Bamse är humanist och står för allas lika värde. På så sätt känns det här som en ganska självklar utveckling av tidningen, säger Charlotta Borelius till Aftonbladet.

Vi kan bara säga heja Bamse!

Foto: Bamse

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!