Nöje

Saknar du känslan av att vara nykär? De här 4 enkla sms:en ger er gnistan tillbaka

I början av förhållandet kanske ni skickade sms med små kärleksyttringar eller långa noveller. Efter något år är “köper du mjölk?” ett vanligt meddelande mellan dig och din partner. Var tog spänningen vägen egentligen? Vi vet hur ni kan få tillbaka den där gnistan – genom en speciell sms-strategi i fyra steg.

Foto: Unsplash.com. Källa: Verily Magazine

Tillsammans med en grupp kvinnor testade Maria Walley på Verily magazine att skicka meddelanden till sina respektive efter en specifik sms-strategi. Anledningen var att återuppväcka förälskelsefasen, den som man önskar varade för evigt. Anita Chlipala, författare till boken First Comes Us: The Busy Couple’s Guide to Lasting Love, hjälpte till att ta fram sms-idéer som leder till att kärlekslågan tänds igen.

I fyra dagar skickade kvinnorna olika sms till sina partners, efter en viss strategi. Och resultatet? “Det här var en ögonöppnande erfarenhet för alla involverande kvinnor och många av dem sa att de inte hade insett hur ‘affärsmässiga’ deras sms hade blivit” skriver Maria Walley i artikeln. Vissa partners frågade dock om de hade läst någon slags relationsartikel … Maria Walley menar att de har en poäng, förhållanden behöver överraskningar och inte sms-scheman. Däremot kan de uppskattande sms:en vara uppfriskande i kontrast till de i stil med “hämtar du barnen?”. Okej, vid närmare eftertanke behöver vi nog den där sms-strategin ändå!

Såhär ska du smsa för att ni ska bli nykära

Dag 1: Väck liv i gamla minnen 

Om du vill ge förhållandet en push framåt, gå bakåt. Ta upp ett roligt eller meningsfullt minne, som kanske bara ni två har varit med om. Att återuppliva positiva minnen ger glädje, stärker känslan av samhörighet och skapar möjligheter för interna skämt.

Skriv sms i stil med: 

“Kommer du ihåg när …”

“Jag såg detta och det påminde mig om …”

 

Dag 2: Skapa gnistan med planer

Planering ger oss någonting att se fram emot. Välj en idé som är lätt att genomföra men som känns ny i ert förhållande. Ta några steg utanför den upptrampade stigen.

Skriv sms i stil med: 

“Tänk om vi skulle åka till …”

“Om vi försökte …”

 

Dag 3: Ge beröm

Alla vill vi känna oss uppskattade och önskvärda. Att berätta för sin partner varför man uppskattar hen är viktigt, även ett litet sms kan göra skillnad.

Skriv sms i stil med: 

“Det finns ingen som du när det gäller att …”

“Jag uppskattar verkligen när du …”

“Det jag beundrar mest med dig är …”

 

Dag 4: Säg tack

Gå utanför det “vanliga tacket” och kom istället på tillfällen att hylla en viss egenskap som din partner har som du är tacksam för. Det är mer än en komplimang, det är uppskattning för en viss handling.

Skriv sms i stil med: 

“Tack för att du nattade barnen igår. Jag uppskattar din omtänksamhet …”

“Jag uppskattar att du stöttade mig i beslutet jag tog gällande …”

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!