Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Sandra Beijer öppnar upp om året efter uppbrottet: “Jag har lärt mig att sova ensam”

Metro Modes bloggare Sandra Beijer öppnar upp om året efter uppbrottet med exet, i en text vi verkligen kan känna igen oss i. För nästan alla har vi varit där, blivit lämnad. Inte valt att avsluta – utan “tvingats” in i ett nytt liv – utan den vi trodde vi levde för. 

“Den här veckan har jag varit singel i ett år. Så länge har jag faktiskt aldrig varit singel förut, om man inte räknar med de nitton åren innan jag träffade min första pojkvän. Det har dessutom varit min första gång som singel i Stockholm på tio år.”

Sandra skriver att hon upplevt året som kort – men samtidigt oändligt… “Vissa månader är bara mörka luckor med korta fyrverkeriskärvor. Andra sega, långsamma och otympliga. Sommaren nästan manisk.”

Sandra fortsätter med att beskriva en sådan där sak som att lära sig sova själv igen. “I flera månader sov jag långt ut på min sida av sängen, åkte fel med tunnelbanan, hamnade på stationer jag aldrig varit på. Nuförtiden åker jag aldrig fel och somnar mitt på madrassen. Jag har lärt mig att sova ensam.”

Sandra beskriver dagen då hennes liv förändrades. “Jag blev singel samma dag som Trump vann valet. Länge tänkte jag att det var en glitch i systemet. Att i ett parallellt universum var Hillary Clinton president och det stod ännu två efternamn på ytterdörren. Så tänker jag inte längre och så slutade jag tänka för länge sedan. Jag har gått från att se mig själv som en person som blev lämnad till en egen person, en som klarar sig själv, en fribiljett ut från en relation med en man som inte var något att ha.”

I Sandras blogginlägg skriver hon om hur hon spenderat sin tid under året och om insikten om att man faktiskt kan dö och vakna igen – med nya livsinsikter och lärdomar.

Nu är allt annorlunda.

“Blicken i spegeln är förändrad, något slocknade men något annat grodde också fram.

Tänk så fint livet är förskaffat. Man kan dö men man vaknar och det är vår och våren tar inte slut, det är bara färgerna i löven som skiftar.” avslutar Sandra.

Foto & källa: Sandra Beijer 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!