Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Sassa Asli om flykten från Iran: “Kvinnoförtrycket satte sina klor i landets kvinnor”

Metro Modes hälsobloggare Sassa Asli uppmärksammar den internationella kvinnodagen med ett starkt Instagram-inlägg om sina första år i ett krigsdrabbat Teheran. Hon beskriver hur tacksam hon är över att ha fått växa upp i Sverige i en tid där vi kvinnor enas för jämställdheten, trots att vi har långt kvar på vår resa.

Foto: Instagram @sassa_asli

“1987 föddes jag mitt i krigets Iran, närmare bestämt Teheran. Mina första år i livet spenderades rätt mycket i en skyddskällare i min mammas famn. Ovetandes över det hemska som hände ovan..”, inleder Sassa sitt inlägg.

Hon beskriver hur kvinnorna levde under ett konstant förtryck och hur diktaturen som rådde gjorde en redan hemsk situation ännu värre.

“Iran skulle aldrig komma att bli sig likt igen, och mitt liv skulle för alltid förändras.”, skriver hon.

Sassa flydde tillsammans med sina föräldrar till Sverige och hon är idag tacksam över att ha fått växa upp just här. Hon är även tacksam över att få leva i tid där vi kvinnor tillsammans revolutionerar mot de klyftor som finns mellan män och kvinnor när det kommer till jämställdhet. Även om hon tycker att vi har en lång resa framför oss och menar att vi, trots att vi lever i ett av världens mest jämställda länder, ständigt riskerar att utsättas för faror. Sassa är helt säker på att vi genom att höja våra röster kan skapa en förändring.

“PUSS på er alla magiska ladies out there!! Sträck på er, låt aldrig någon någonsin trampa på er och glöm aldrig aldrig hur fantastiska ni är och vilken styrka ni besitter!! Be proud and shine your light”, skriver Sassa i slutet av sitt inlägg.

Kolla in hela Sassas inlägg nedan.

1987 föddes jag mitt i krigets Iran, närmare bestämt Teheran. Mina första år i livet spenderades rätt mycket i en skyddskällare i min mammas famn. Ovetandes över det hemska som hände ovan. . Iran skulle aldrig komma att bli sig likt igen, och mitt liv skulle för alltid förändras. Jag pratar om diktaturen som kom och (kvinno!)förtrycket som satte sina klor i landets kvinnor (och män). Även om det tidigare styret inte var mycket bättre, var det som kom tusen gånger värre. . Jag vet inte vad universum hade för tankar med att ta just mig och mina föräldrar till Europa (läs fly), av alla våra släktingar. Men någon mening borde det ha. . 31 år senare är jag så innerligt, innerligt tacksam för att jag fick växa upp i ett demokratiskt Sverige och nu leva i en tid där vi kvinnor tillsammans världen över är del av en större nutida revolution #metoo , vi har lååååååångt kvar att gå, men framåt ska vi. . Jag är fullt medveten om farorna det kan medföra att ha detta kön (fortfarande!) idag i ett av världens mest jämställda länder, men jag vill TRO att våra röster, handlingar och berättelser kommer göra skillnad. . Jag kommer iallafall använda min! PUSS på er alla magiska ladies out there!! Sträck på er, låt aldrig någon någonsin trampa på er och glöm aldrig aldrig hur fantastiska ni är och vilken styrka ni besitter!! Be proud and shine your light, Sx #internationalwomensday . . . . . #gpw #girlpower #kvinnorshälsa #womenshealth #girlpower #women #strongwomen #girl #stark #mybodymyrules #inspiration #peppkonto #internationellakvinnodagen #kvinnodagen #hälsoinspiratör #equality #hälsa

Ett inlägg delat av FITNESS ✘FOOD ✘YOGA ✘LIFESTYLE (@sassa_asli)

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!