Nöje

Se hit killar! Det här bör ni göra för att lyckas med första dejten

Hon sa “ja” så vad händer nu? En första dejt kan vara pirrig och man kan bli riktigt nervös. Det gäller att vara intressant, rolig, snygg och sticka ut. Blev du orolig nu? Med lite mental förberedelse kan din dejt bli en riktig succé.

Foto: REX

Första dejten är första riktiga intrycket så det gäller att visa upp sin bästa sida. Självklart ska man vara avslappnad och spontan men är man lite nervös inför träffen kan dessa 10 tips vara bra att ha som riktlinjer för att ha ett bra flyt under kvällen:

1. Planera
Planera dejten i förväg. Det visar på att du vet vad du vill och är trygg i dig själv. Bestäm en plats/aktivitet där ni kan konversera utan allt för hög musik. Det bästa för en första dejt är en rolig aktivitet eftersom du minskar risken för en pinsam tystnad och er konversation får ett mer naturligt flöde. Aktiviteter brukar ofta leda till att man lär känna en person snabbare via dennes handlingar och agerande i olika situationer.

2. Betala för dejten
Vi må leva i ett jämställt samhälle men att bli uppassad ibland uppskattar de flesta tjejer trots att de kanske inte vill erkänna det och gör allt för at framstå självständiga. Insisterar hon att betala, erbjud henne då att få betala nästa gång. På så sätt lyckas du även väva in att du är uppriktigt intresserad och vill ses igen.

3. Var självsäker
En självsäker men ödmjuk man är alltid attraktivt. Var rak i ryggen, säker på din sak men visa också att du är öppensinnad och nyfiken.

4. Klä upp dig
Nu menar vi inte kostym och slips, men se till att kläderna du valt är rena, strukna, och helst anpassade till ändamålet. – Det visar att du bryr dig om vad hon tycker och att du är beredd att anstränga dig för hennes tycke. Dessutom skadar det inte att få dra på sig finskjortan eller dina nya “box-fresh” sneakers. Ta en skvätt parfym och grooma håret och skägget. Renlighet i kombination med en egen stil är både sexigt och självsäkert.

5. Var ute i god tid
Det är aldrig kul att vänta på någon så se till att åka i god tid. Bli inte irriterad ifall hon blir lite sen, hon ville med största sannolikhet inte komma fram före dig.

6. Var uppmärksam
Lyssna noga på henne och ställ följdfrågor. – Detta visar på att du är genuint intresserad av henne och att du faktiskt lyssnar.

7. Var generös med komplimanger
Nu menar vi inte att du ska överösa henne med smicker. En komplimang kan komma i små former som att positivt bemöta och  kommentera hennes bedrifter, åsikter eller ambitioner. Sen skadar det ju självklart inte att påpeka hur vacker hon är då hon säkerligen ansträngt sig med sitt yttre kvällen till ära.

8. Visa att ridderlighet inte är utrotad
Det må vara utrotningshotat att vara en riktig gentleman men att hämta upp med bil, skjuta in stolen eller öppna dörren för henne kommer med största sannolikhet uppskattas. Hon kanske inte visar det för dig just då, eftersom hon med största sannolikhet vill visa sig vara självständig. Men när hon sedan ringer upp tjejkompisarna efter dejten så kommer denna gest garanterat på tal och säkerligen kamma in pluspoäng hos hennes vänner.

9. Avsluta korrekt
Se till att avsluta kvällen på ett korrekt sätt. Beroende på hur kvällen har gått, se till att tacka, krama om eller kanske till och med kyssa henne farväl?

10. Följ upp
Släpp alla regler! När ni gått era skilda vägar glöm då inte att följa upp med ett sms. Hade du en trevlig kväll? – Berätta det då för henne. Din uppriktighet kommer vinna hennes förtroende, respekt och du kommer säkerligen växa lite till i hennes ögon.
Gick inte kvällen som du tänkte dig, eller klickade det inte alls? – Då är det mer än uppskattat med ett ärligt sms om att det var trevligt men att det nog inte blir en andra dejt. Det är aldrig roligt att bli dumpad men det är ännu värre att bli förd bakom ljuset.

Läs även:
Så blir du bra på bild – 5 enkla tips!

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!