Nöje

Second hand-prylarna svenskarna åker längst för att köpa

Enligt en ny undersökning har det visat sig att vi är beredda att åka extra långt för vissa saker. Husdjur, fordon och designmöbler ligger i topp för hur många mil vi är beredda att ta oss för det vi vill köpa. Se hela listan nedan.

Snabba leveranser ökar i takt med att allt har blivit mer tillgängligt. Men även om många saker bara är ett klick bort idag så finns det vissa saker vi är beredda att anstränga oss lite extra för. Kantar Sifo har gjort en undersökning på uppdrag av Blocket där de visar vilka varor vi är beredda att köra några extra mil för.

Vi kör längst för husdjur

För ett husdjur kan vi tänka oss att köra hela 19 mil och för ett fordon som en bil eller båt kan vi tänka oss 17 mil. En eftertraktad designmöbel är vi beredda att köra 7 mil för. Leksaker är det vi vill ska finnas närmast, i genomsnitt 2 mil. “Undersökningen visar att vi är villiga att åka riktigt långt för att få hem en bil eller en designmöbel, medan det sitter längre inne att flytta oss några längre sträckor för barnprylar. Det kan vara bra att veta beroende på vad du planerar sälja”, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket.

Även kök som köksluckor och köksstommar kan svenskarna tänka sig att åka långt för att köpa, 5 mil närmare bestämt.

“Tidigare i höstas kom Naturskyddsföreningen med en rapport som visade att du kan köpa 13 begagnade kök för samma koldioxidutsläpp och avfall som ett enda nytt. Så det finns all anledning för den som vill byta ut sitt kök att inte bara slänga ut det utan att istället försöka sälja det”, säger Ebba Rosencrantz.

Här är grejerna svenskarna kan tänka sig att åka längst för:

  1. Husdjur, 19 mil
  2. Fordon som bilar, båtar och motorcyklar, 17 mil
  3. Designmöbler, 6,9 mil
  4. Kök som köksluckor och stommar, 5,4 mil
  5. Soffa, 5 mil
  6. Möbler och heminredning, 4,5 mil
  7. Fritidsprylar som skidor, golfklubbor och instrument, 4,4 mil
  8. Klockor, cyklar, byggmaterial och saker för att renovera och fixa hemma, 4 mil
  9. Vitvaror 3,9 mil
  10. Elektronik som tv-apparater, ipads och datorer, 3,7 mil

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!