Nöje

Semesterkänsla i Stockholm – utflyktsmålen du inte får missa

Sommaren är här på allvar, men det är dock en bit kvar till semestertiderna börjar. Men du kan tjuvstarta semesterkänslan redan nu – utan att behöva åka allt för långt.

Foto: Instagram@visitstockholm/@haringeslott

Sanningen är den att Stockholm är den perfekta sommarstaden. Det finns en massa härliga utflyktsmål att åka till över dagen eller bara någon timme bort. Ställen som passar alla, både den aktiva och den som bara vill ta det lugnt och njuta av solen. Nedan hittar du 8 platser och aktiviteter som helt klart är värda ett besök.

Rosenhill - Ekerö

Rosenhill - Ekerö

Vill du få känslan av att vara på landet utan att behöva ta dig allt för långt bort från stan? Då ska du ta en tur ut till Rosenhills trädgård och musteri på Ekerö. Njut av en fika eller en lunch ute i det fria bland äppelträden. Allt som serveras är ekologiskt och från gården.

Foto: Instagram @rosenhill

Nästa bild
Häringe slott - Västerhaninge

Häringe slott - Västerhaninge

Bara 25 minuter söder om Stockholm, vackert och idylliskt beläget, ligger lyxiga Häringe Slott. Stockholm känns långt bort när du vandrar runt på ägorna med skärgården som granne.

Här kan du spela både tennis och boule samt slappna av vid den härliga poolen och avsluta kvällen med middag i en av de pampiga slottssalarna.

Foto: Instagram @haringeslott

Nästa bild
Nackareservatet - Nacka

Nackareservatet - Nacka

Vill du bort från stan men fortfarande vara i stan? Då ska du ta dig en cykeltur genom Nackareservatet.

När du cyklar runt här bland ängar, skog och sjöar är det svårt att förstå att Södermalm bara är en halvtimme bort. Packa badkläder och hoppa i närmaste sjö och svalka dig. Passa också på att stanna vid Hellagården och spela minigolf.

Foto: Instagram @Hellasgarden

Nästa bild
Vintervikens trädgårdar - Hägersten

Vintervikens trädgårdar - Hägersten

Ett säkert kort som ger dig semesterkänsla deluxe är Vinterviken. Hyr en kanot och paddla ut i Mälaren eller fika på Vintervikens Trädgårdscafé. Vill du däremot ta det lugnt kan du packa med dig en picknick och lägga dig på en klippa. Blir du varm är det bara att slänga dig ner i vattnet. Ett ställe som både passar dig som vill göra en aktivitet och dig som bara vill vila.

Foto: Instagram @vintervikenstradgardskafe

Nästa bild
Tyresta Nationalpark- Vendelsö

Tyresta Nationalpark- Vendelsö

40 minuter från Stockholms innerstad  hittar du Tyresta Nationalpark, ett av Sveriges största orörda skogspartier utanför fjällvärden. Området är 3 mil i omkrets och är fullt med vackra vandringsleder för hela familjen.

Ta med dig picknickkorgen och ge dig ut och upplev den trolska vildmarksskogen.  Glöm inte badkläderna!

 

Foto: Instagram @tyrestanationalpark

Nästa bild
Ta båten till Lidingö

Ta båten till Lidingö

Finns det någonting som ger dig semesterkänsla så är det att åka båt och som tur är finns det massor av båtar i Stockholm som du kan åka med på ditt SL-kort.

Vårt tips är att hoppa på en båt som går mellan Djurgården och Nacka eller Frihamnen och Lidingö, en mysig utflykt som inte kräver så mycket av dig.

Vill du uppleva skärgården ytterligare så är flera av skärgårdens naturereservat enkla att ta sig till. Björnö, Tyresta och Gålö når du exempelvis också med hjälp av endast ett SL-kort. Vill du längre ut så är Grinda och Utö bra tips

Foto: Instagram @visitstockholm

Nästa bild
Bergianska trädgården - Norra djurgårdsstaden

Bergianska trädgården - Norra djurgårdsstaden

Botanisk trädgård med växthus där du kan uppleva flora från hela världen, allt från Medelhavsområdet och tropikerna

Trädgården är naturskönt belägen vid Brunnsvikens strand i norra Stockholm, avsluta besöket med en härlig fika i Gamla orangeriet restaurang & café.

Foto: Instagram @kellybiddleklang

Nästa bild
Paddla kanot - Stockholm

Paddla kanot - Stockholm

Detta är det perfekta sättet att upptäcka Stockholm på. Det finns så många olika platser som du kan hyra en kanot på i stan, bland annat på Långholmen och Kungsholmen.

Välj på att paddla runt bland öarna i innerstan eller åk ut mot skärgården. En packad picknickkorg är ett måste!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!