Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Semesterkänsla inne i stan – 5 utflyktsmål i Stockholm du inte får missa

Sommaren är här på allvar, men det är dock en bit kvar till semestertiderna börjar. Men du kan tjuvstarta semesterkänslan redan nu – utan att behöva åka allt för långt.

STOCKHOLM-AKTIVITETER-UTFLYKT-1Foto: Unsplash/Getty images

Sanningen är den att Stockholm är den perfekta sommarstaden. Det finns en massa härliga utflyktsmål att åka till över dagen eller bara någon timme. Ställen som passar alla, både den aktiva och den som bar vill ta det lugnt och njuta av solen. I bildspelet hittar du fem platser som är helt klart värda ett besök och som kommer få dig att glömma bort att det är en bit kvar till semestern.

Rosenhill

Rosenhill

Vill du få känslan av att vara på landet utan att behöva ta dig allt för långt bort från stan? Då ska du ta en tur ut till Rosenhills trädgård och musteri på Ekerö. Njut av en fika eller en lunch ute i det fria bland äppelträden. Allt som serveras är ekologiskt och från gården. Vill du bli ännu mer inspirerad till att åka hit ska du läsa Cassandras inlägg om hennes smultronställe här. 

Var: Nyckelbyvägen 22, Ekerö

Foto: Rosenhill

Nästa bild
Nackareservatet

Nackareservatet

Vill du bort från stan men ändå fortfarande vara i stan? Då ska du ta dig en cykeltur genom Nackareservatet. När du cyklar runt här bland ängar, skog och sjöar är det svårt att förstå att Södermalm bara är en halvtimme bort. Packa badkläder och hoppa i närmaste sjö och svalka dig. Passa också på att stanna vid Hellasgården och spela minigolf.

Var: Nacka

Foto: Instagram.com/Hellasgarden

Nästa bild
Vintervikens trädgårdar

Vintervikens trädgårdar

Ett säkert kort som ger dig semesterkänsla deluxe är Vinterviken. Hyr en kanot och paddla ut i Mälaren eller fika i Vintervikens trädgårdscafé. Vill du däremot ta det lugnt kan du packa med dig en picknick och lägga dig på en klippa. Blir du varm är det bara att slänga dig ner i vattnet. Ett ställe som både passar dig som vill göra en aktivitet och dig som bara vill vila.

Var: Hägersten

Foto: Vintervikens trädgårdar

Nästa bild
Ta båten till Lidingö

Ta båten till Lidingö

Finns det någonting som ger dig semesterkänsla så är det att åka båt. Har du ingen båt så kanske det känns lite svårt. Men som tur var finns det massor av båtar i Stockholm som du kan åka med och även pendelbåtar där du bara behöver ett SL-kort. Mitt bästa tips är att hoppa på en båt som går mellan Djurgården och Nacka eller Frihamnen och Lidingö en mysig utflykt som inte kräver så mycket av dig.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Paddla kanot

Paddla kanot

Detta är det perfekta sättet att upptäcka Stockholm på. Det finns så många olika platser som du kan hyra en kanot på i stan, bland annat på Långholmen och Kungsholmen. Välj på att paddla runt bland öarna i innerstan eller åk ut mot skärgården. En packad picknickkorg är ett måste!

Foto: Unsplash

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!