Nöje

Semestertips – 6 semesterpärlor att besöka i sommar

I sommar är vi många som har planerat att stanna hemma och upptäcka alla vackra platser Sverige har att erbjuda. Har du ännu inte hunnit spika dina semesterplaner tipsar vi här om 6 sommarpärlor.  

Foto: Instagram @vastsverige & @juni571

Hitta inspiration till din sommarsemester genom våra sex tips nedan!

Sandhammaren, Ystad

Sandhammaren, Ystad

I Ystad ligger Sandahammaren som sägs vara en av Sveriges finaste stränder. I fall du är sugen på en riktig hemester på stranden är detta det perfekta stället för dig.

 

Foto: Instagram @skaneleden

Nästa bild
Nyköping, Södermanland

Nyköping, Södermanland

Den pittorska staden Nyköping är en riktig sommarfavorit med sin närhet till havet och skärgården. Njut av en glass i hamnen, paddla kajak i skärgården eller ta en tur med räkbåten

Nyköpingsån slingrar sig genom staden och här kan du promenera  längs kultur- och skulpturstråk och stanna upp vid historiska platser.

Du kan även passa på att besök Stendörrens naturreservat som ligger mellan Nyköping och Trosa,  här kan du vandra ut på hängbroarna till öarna med öppen havsutsikt.

Foto: Instagram @juni571

Nästa bild
Visby, Gotland

Visby, Gotland

I Gotlands “huvudstad” Visby finns det något för alla, promenera runt ringmuren eller strosa runt inne i den vackra staden och avsluta kvällen på en mysig restaurang. Som en utav Sveriges krogtätaste städer hittar du här enkelt något för alla smaker!

Läs här om du vill du ha fler tips på vad som finns att göra på Gotland

Foto: Instagram @hellogotland

Nästa bild
Sandhamn, Stockholms skärgård

Sandhamn, Stockholms skärgård

Vackra Sandhamn i Stockholms skärgård finns allt du kan önska dig. Med sitt speciella läge är ön ett paradis för dig som vill njuta av en skärgård med klippor och vita stränder.

På Sandhamn finns så mycket eller så lite aktiviteter du vill. Upptäck ön på egen hand – ta en promenad längs stranden eller besök någon av öns restauranger.

Foto: Instagram @susannemattsson

Nästa bild
Hotell Tylösand, Halmstad

Hotell Tylösand, Halmstad

Njut av den vackra sandstranden på dagen och av livemusiken från after beachen på eftermiddagen. På hotellets prisbelönta SPA kan du unna dig en ljuvlig behandling. Kvällen avslutar du med fördel på en utav hotellets fyra restauanger, där hittar du allt från svenska klassiker till sushi och tapas.

 

Foto: Instagram @hotelltylosand

Nästa bild
Strömstad, Bohuslän

Strömstad, Bohuslän

Den bohusländska pärlan Strömstad bjuder på något för alla. Här kan du utan problem kombinera sol och bad med utflyktsmål och shopping. Strömstad är ett populärt turistmål, framförallt under de varma sommarmånaderna då både campingarna och gästhamnen är fulla med glada semesterfirare.

Välj och vraka mellan mysiga kaféer och restauranger som har menyerna fyllda med skaldjur.

Vill du ge dig ut på en dagstur tar du enkelt en av båtarna till vackra Nord- och Sydkoster som dagligen avgår från stadens hamn.

Foto: Instagram @vastsverige

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!