Nöje

Semmel-lovers – nu finns det en läsk som smakar semla!

Varje år runt semmeltider drabbas helt plötsligt ALLA av semmelfeber och folk blir som galna, de vill hitta nästa stora sensation. Tidigare i år kunde vi rapportera om nachosemlan hos Mr Cake men den här nyheten tar priset. Nu finns det en semmelläsk… 

semmel-lask-hornstulls-semmelsodaFoto: Soda Nation/IBL

Ja, du läste (tyvärr?) rätt. Det är företaget Soda Nation som tillsammans med Hornstull tagit fram årets (tidernas?) kanske mest oväntade semmelnyhet. Alltså en läsk som smakar semla som heter kort och gott, Hornstulls Semmelsoda. Den är en cream soda, vilket betyder att den är krämigare i konsistensen, som ska föra tankarna till den fluffiga grädden. Smaken är såklart inspirerad av det klassiska bakverket med mandel, vanilj, kardemumma och socker.

Är du sugen på semmelsodan måste du ta dig till Hornstull i Stockholm då läsken endast kommer att finnas i läskbutiken Soda Nation, En flaska kommer kosta 30 kronor och finns att köpa från och med den 1 februari.

– Vi har det största sortimentet av läsk på glasflaska i Europa. Men vi har aldrig tidigare gjort en bakelse på flaska. Så här har vi en hederlig semla med mandelmassa, grädde och kardemumma där vi mjukade upp smaken med en aning vanilj, säger David Gray på Soda Nation, i ett pressmeddelande.

Enligt Sara Falkevik, marknadsansvarig för Hornstull, ska du helst njuta av läsken tillsammans ned en semla eller bara rakt upp och ner som den är.

– För den som är galen i semlor rekommenderar vi att man dricker den tillsammans med sin semla för att få en hundraprocentig semmelfika, säger Sara Falkevik, marknadsansvarig, HORNSTULL, i ett pressmeddelande.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!