Nöje

Seniorer dejtar på IKEA i Shanghai: “Äldre behöver också kärlek”

På IKEA i Shanghai, Kina, har ett intressant fenomen uppstått: varje tisdag tar seniorer över varuhusets restaurang. “Atmosfären – och ljudnivån – liknar mer den i en högstadiekafeteria än på ett äldreboende”, rapporterar Today.

Foto: Shutterstock

Varje tisdag dyker de upp på IKEA i Shanghai: de kärlekstörstande seniorerna. Iförda leopardmönstrat, pälskappor, läderkepsar och solglasögon med spegelglas dominerar de restaurangen medan vänskapsband knyts och nya relationer uppstår.

“Inte bara unga som behöver kärlek”

En av de som uppskattar tisdagarna på IKEA är Qingqing, en pensionerad vårdhemschef:

“Det finns inget pinsamt med att säga det. Det är inte bara unga människor som behöver kärlek, äldre personer behöver också kärlek”, säger hon till nyhetsbyrån AFP.

Seniorerna har fått jobba hårt för att få behålla sina flirtiga tisdagar på Ikea. Träffarna uppstod för över tio år sedan och till en början var den svenska möbeljätten fast besluten om att sätta stopp för dem – inte minst eftersom de äldre verkar ointresserade av köttbullar, utan istället tar med sig egen mat och dryck (enligt Today laddar de upp med mandariner, nötter, te och billig alkohol i jakten på sitt livs nästa kärlek).

Trots ett ökat antal säkerhetsvakter, avskärmade sittplatser och en skylt som uppmanade gruppen att upplösas lyckades man dock inte hindra tisdagsträffarna. Idag har försöken getts upp, och tongångarna från företaget är betydligt mjukare:

“[IKEA] har varit medveten om ensamheten hos äldre i sitt grannskap som behöver vård och interaktion, så butiken skulle vilja erbjuda en plats där de kan känna sig hemma och träffa vänner”, har en representant sagt till AFP.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!